2023.04.15. 08:24:57 5757 222

Kell egy löket? – Így motiváld magad a munka területén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lássuk be: manapság egy megbízható munkahely nagy kincs. Ha tudjuk, hogy a kollégákkal, vezetőkkel támogatjuk egymást, ha kölcsönös a bizalom, megbecsülést kapunk és nem utolsó sorban szeretjük, amit csinálunk, akkor a legjobb helyen vagyunk.

Munkahely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkahely

De legyen bármilyen tökéletes is a helyünk, előfordulhat, hogy valamiért elveszítjük a motivációnkat, a lelkesedésünket. Hogyan hozhatjuk ezt vissza? Íme, néhány tipp!

Keress!

Van, hogy a kollégákkal laposodott el a kapcsolat, és vissza kell találnunk hozzájuk. Keress kapcsolódási pontot! A legjobb, ha kezdetben a munkával kapcsolatosan teszed ezt. Továbbá, nem érdemes kihúzni magunkat a közösségi feladatokból, mert lehet, hogy rövid távon megóvjuk magunkat a „macerától”, hosszú távon viszont úgy érezzük, nem is vagyunk a közösség részei.

Fejlődj!

Igyekezz a lehető legtöbbet kihozni az adott munkakörből! Ha van rá lehetőséged, képezd magad, ismerj meg új területeket, gyűjts be minél több információt a munkáddal, területeddel kapcsolatban. Meglátod, a friss infóktól új lendületet kapsz majd Te is.

Utazz!

Ha olyan helyen dolgozol, ahol a munkavégzés több helyszínen is megvalósítható, élj ezzel a lehetőséggel! A környezetváltozás jó hatással lesz Rád és a munkádra is. Új helyeket, új embereket ismerhetsz meg, és ami szintén nem elhanyagolható, újabb és újabb tapasztalatot szerezhetsz ezzel.

Motiváld magad!

Ne félj elvállalni új feladatokat, amelyek esetleg a komfortzónádon kívül esnek. Az így elért siker biztosan motiválni fog, ezáltal újra erőre kapsz, már ami a munkát illeti.

Hagyj magadnak teret!

Talán az egyik legnehezebb dolog megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Hogy ne hagyjuk, hogy a magánéleti gondjaink rányomják a bélyegét a munkahelyi teljesítményünkre, illetve a munka végeztével valóban tegyük le, engedjük el a céges teendőket, ne kattogjunk a benti dolgokon, kapcsoljunk ki. Így könnyebben megóvhatjuk magunkat a kiégéstől…

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...