2019.10.13. 13:40:12 8112 252

Kell egy kis ebédszünet! – Miért is fontos?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pályafutásom alatt megfordultam már több munkahelyen, és érdekes módon, mindenhol máshogy álltak hozzá az ebédszünet idejének eltöltéséhez. Míg volt, ahol szent és sérthetetlen volt az a 20-30 perc, ám csak étkezésre fordíthattuk, máshol viszont örültek, ha az ebédidőt is munkával töltjük. És van, ahol mi dönthetünk ennek a 30 percnek a sorsáról.

Ebédszünet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebédszünet

Hiszen ha az ember lánya belvárosi munkahelyen tölti mindennapjait, bizony nagyban megkönnyíti a dolgát, ha nap közepén elugorhat ezt vagy azt elintézni a városba. Ilyenkor hajlandóak vagyunk a nyugodtan elköltött ebédet kapkodós evésre váltani, a felszabadult időben pedig inkább a fontos ügyeinket intézzük.

Evés vagy mozgás, ez itt a kérdés?

Természetesen a válasz attól is függ, milyen jellegű munkát végzünk. Ha ülünk a munkaidőben, vagy egyazon testtartást igénylő feladatunk van napi 6-8 órában, valószínűleg akkor teszünk magunkkal a legjobbat, ha megmozgatjuk elgémberedett végtagjainkat. Egy kis séta, egy-egy ügy elintézése beleférhet ilyenkor, a lényeg, hogy mozogjunk egy kicsit. Azok, akik a munkájuk alatt állnak, vagy éppen folyamatosan mozgásban vannak, azoknak valószínűleg jól esik egy kicsit megpihenni, és a rohanás közepette néhány percre nyugodtan leülni.

A lényeg, hogy arra a 20-30 percre, amíg az ebédszünetünk tart, kapcsoljunk ki, szellőztessük ki a fejünket, munkánk jellegétől függően mozgassuk meg elgémberedett végtagjainkat. Így sokkal nagyobb lendülettel vetjük bele magunkat a nap második felének teendőibe, amit valószínűleg a főnökünk is értékelni fog!

Ötlet: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.