2019.10.13. 13:40:12 8075 252

Kell egy kis ebédszünet! – Miért is fontos?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pályafutásom alatt megfordultam már több munkahelyen, és érdekes módon, mindenhol máshogy álltak hozzá az ebédszünet idejének eltöltéséhez. Míg volt, ahol szent és sérthetetlen volt az a 20-30 perc, ám csak étkezésre fordíthattuk, máshol viszont örültek, ha az ebédidőt is munkával töltjük. És van, ahol mi dönthetünk ennek a 30 percnek a sorsáról.

Ebédszünet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebédszünet

Hiszen ha az ember lánya belvárosi munkahelyen tölti mindennapjait, bizony nagyban megkönnyíti a dolgát, ha nap közepén elugorhat ezt vagy azt elintézni a városba. Ilyenkor hajlandóak vagyunk a nyugodtan elköltött ebédet kapkodós evésre váltani, a felszabadult időben pedig inkább a fontos ügyeinket intézzük.

Evés vagy mozgás, ez itt a kérdés?

Természetesen a válasz attól is függ, milyen jellegű munkát végzünk. Ha ülünk a munkaidőben, vagy egyazon testtartást igénylő feladatunk van napi 6-8 órában, valószínűleg akkor teszünk magunkkal a legjobbat, ha megmozgatjuk elgémberedett végtagjainkat. Egy kis séta, egy-egy ügy elintézése beleférhet ilyenkor, a lényeg, hogy mozogjunk egy kicsit. Azok, akik a munkájuk alatt állnak, vagy éppen folyamatosan mozgásban vannak, azoknak valószínűleg jól esik egy kicsit megpihenni, és a rohanás közepette néhány percre nyugodtan leülni.

A lényeg, hogy arra a 20-30 percre, amíg az ebédszünetünk tart, kapcsoljunk ki, szellőztessük ki a fejünket, munkánk jellegétől függően mozgassuk meg elgémberedett végtagjainkat. Így sokkal nagyobb lendülettel vetjük bele magunkat a nap második felének teendőibe, amit valószínűleg a főnökünk is értékelni fog!

Ötlet: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...