2022.11.12. 11:00:00 5213 210

Kelj fel és erősödj! – Ezért (is) érdemes minél gyakrabban felkelni az (író)asztal mögül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyünk őszinték, sokunk vágya egy kényelmes irodai állás, ahol nem kell egész nap lótni-futni, talpalni. Valószínűleg, akik az „íróasztalos-létet” választották, vitatkoznának ezzel, hiszen az egész napos ücsörgés sem éppen a legjobb dolog, főleg egészségünk szempontjából.

Ülő életmód, iroda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ülő életmód, iroda

Hogy mi miatt érdemes alkalmanként, vagyis inkább rendszeres időközönként felkelni az íróasztal mögül (és ebben a főnökünk támogatását is kérni), arról lentebb olvashatsz!

Hogy ne rozsdásodj be!

Hogy agyunk, emlékezetünk megfelelően működjön, muszáj bizonyos időközönként megmozgatni ülésben megfáradt tagjainkat.

Dobd fel a hangulatod!

Méghozzá ilyen egyszerűen: állj fel és sétálj! Az egész napos ülésben elgémberedsz, a hangulatod is ellaposodik. Ha van rá lehetőséged, menj ki a friss levegőre, mert könnyebben magadhoz térsz!

Nem bírsz aludni?

Nehezen megy az elalvás este? Sokat forgolódsz éjszaka? Próbáld meg, hogy napközben többször felkelsz a székedről, és sétálsz egy keveset. Ha lehet, szintén a friss levegőn tedd! Ha elkapsz egy kis napsütést, az a D-vitamin termelés szempontjából sem rossz. Sőt!:-)

Hogy ezek elkerüljenek!

A túl sok ülés betegségek szempontjából sem rövid távon, sem hosszú távon nem tesz majd jót! A túl sok „ücsörgés” az immunrendszer gyengüléséhez is vezethet. Ezek mellett a cukorbetegség, illetve a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések is könnyebben kialakulhatnak majd.

Állandó társad lesz a fáradtság

Ha ülőmunkát végzel, az az anyagcseréd, illetve a vérkeringésed lelassulásával is jár. Ezért ne csodálkozz, hogy a folyamatos ülés miatt egy idő után úrrá lesz rajtad a fáradtság. Próbálj meg gyakrabban felállni az asztal mögül, és sétálj, tornázz, mozgasd meg magad egy kicsit. Ne aggódj, ez biztos nem megy majd a munka rovására, hiszen így az elméd is felfrissül majd, így hatékonyabban tudsz majd tovább dolgozni.

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában