2022.11.23. 09:30:00 5473 225

Kávézás elszíneződött fogak nélkül? Több praktikánk is van hozzá
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a megoldás arra, hogy a kávé, a tea és a bor ne színezze el a fogainkat? Természetesen az, hogy egyikkel se éljünk! Láthatod, hogy a legegyszerűbb megoldás a legnehezebben kivitelezhető, ráadásul ezen kívül ezeknek az italoknak sokkal több egészségügyi előnye lehet, mint amennyi a hátrányuk.

Fogmosás kávézás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogmosás kávézás után

A fogakat könnyen elszínező italok mellett azonban egy csomó olyan étel és ital van, amelyik ugyancsak foltokat hagyhatnak a fogak felületén, vagy egyenesen károsíthatják a fogzománcunkat. Ilyenek például a szénsavas italok és mindennemű cukros élelmiszer. Ezeket több okból is jobb kerülni, akárcsak a szintén sárga fogakat okozó dohányzást!

Hogyan nyerhető vissza a fogaink természetes színe?

Direkt nem fehérséget emlegetek, mivel ahány ember, annyiféle színe lehet a fogainknak. Csupán egy maroknyi kivételes ember rendelkezik eredendően hófehér fogakkal, a többiek bizonyára fogfehérítéses technikáknak köszönhetők vakító mosolyukat.

A fogorvosi rendelőkben igénybe vehető (esetenként kozmetikai) kezelések elsődleges célja a jó szájhigiénia megtartása, illetve visszaállítása. Azonban nagyon sokan járnak (és túl gyakran) fogfehérítő kezelésekre. Ennek, akárcsak a nem kúra szerűen alkalmazott erősebb hatóanyagú fogfehérítő fogkrémeknek fogzománcot elvékonyító hatása is lehet. Ezek inkább a fogak felületén található szennyeződéseket távolítják el, és hatásukra akár fogérzékenység is kialakulhat.

Az olyan természetes praktikákról már te is hallhattál, amelyek az átlag háztartásban előforduló szereket vagy dolgokat vetik be a fogak színének visszaállítására. Fogfehérítő hatást tulajdonítanak az epernek és a citromnak is, de fűszereink közül a kurkumát ugyancsak ide sorolják.
A kevésbé jóízű megoldások élenjárói pedig a szódabikarbóna és az ecet. A mindennapokban törekedjünk a napi kétszeri fogmosásra és a fogselyem, valamint a szájvíz használatára. Amennyiben a fogak elszíneződését okozhatja az általunk fogyasztott étel vagy ital, jobb a fogmosást ennek az elfogyasztása utánra időzíteni!

A túl sok és a savas élelmiszerek utáni fogmosás károsíthatja a fogzománcot, így ilyenkor inkább csak tiszta vízzel öblögessük ki a szájüregünket a könnyedén problémát okozó étel vagy ital után. Esetleg még cukormentes rágógumi is bevethető annak érdekében, hogy bátrabban tudj mosolyogni!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...