2022.11.06. 10:59:36 6098 250

Kávé, az ősz jegyében! 1. – Kortyold ezeket a hűvös időben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túlvagyunk az óraátállításon, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, hogy tombol az ősz. Te is vegyes érzelmekkel éled meg ezt az időszakot? Olyan „Szeretlek is, meg nem is” érzésekkel viseltetsz e hűvös évszak iránt? Most mutatunk valamit, ami talán közelebb hozza a szívedhez a borongós napokat!

Egy jó kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy jó kávé

Ha igazi kávérajongó vagy, akkor ne menj sehova, mert a lenti receptek Neked szólnak. Ha pedig csak szimplán szeretnéd egy kicsit jobban megkedvelni ezt a hűvös, nyirkos időjárással bíró évszakot, akkor se menj messzire, mert lentebb szívmelengető recepteket találsz. Kortyolj bele a kávés őszbe, vagy őszes kávéba!

Bírod a mogyorót?

Akkor ezt imádni fogod! Fogd a kedvenc expresszód vagy hosszúkávéd, tégy bele egy teáskanál mogyorószirupot, keverd össze alaposan. Ehhez mehet némi őrölt kardamom. Ha nem elég édes, egy kis mézet még keverhetsz bele. Öntsd fel az egészet felhabosított tejjel és már kész is!

Csak semmi bonyolult!

Ha igazán krémes élvezetre vágysz, bolondítsd meg a kávédat némi tejhabbal! Néha a dolgok nagyszerűsége azok egyszerűségében rejlik.

Van, aki édesen szereti! Te is?

Egy igazi kávékülönlegesség, melyet Kanadában is megirigyelnének! Naná, hogy a juharsziruppal megédesített fekete nedűről van szó. Ehhez szükséged lesz a kedvenc expresszódra vagy hosszúkávédra, némi juharszirupra és ízlés szerint tejhabra. Tégy a kávédba szirupot, keverd össze, a tetejére pedig mehet a tejes hab. Ha fokoznád a „hangulatot”, szórd meg a habot egy kis fahéjjal vagy vaníliával.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.