2022.04.20. 09:40:00 6045 229

Kávé a szépségiparban - Rúzsba vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te hogy fogyasztod a kávét? Cukorral? Tejjel? Cukorral és tejjel? Netalántán üresen? A kávé nekem is a reggeli készülődés szerves része, azonban nem csészében veszem magamhoz, hanem a bőrápolási rutinom részeként.

Rúzs és kávészemek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rúzs és kávészemek

Ha figyelmesen elolvasod a kozmetikai termékek címkéit, az összetevők között felfedezheted a kávébabot vagy annak olaját, illetve kivonatát. Sőt, készülnek termékek kávézaccból is, így semmi sem megy kárba kedvenc feketédből. Ami nem is csoda, hiszen a koffein élénkítő hatását nem csupán italként fogyasztva élvezhetjük.

A kávé jótékony anyagai a bőr számára

A kávébogyó kivonata nagy mennyiségben tartalmaz karotinoidot és flavonoidot, amelyek úgy segítenek megvédeni a bőrünket, hogy megkötik a káros szabad gyököket. A kávétartalmú szépészeti termékek ezáltal megvédik a bőrt a napfény által okozott károsodástól, emellett a koffein miatt érszűkítő hatással bír. A kávésav remekül serkenti a szervezet kollagéntermelését.

Egy amerikai cég kimondottan a kávé főszereplésével készít ápoló ajakbalzsamokat, míg más cégek a környezettudatos gyártási módszerek alkalmazásával hasznosítják az amúgy szemétlerakókban kerülő használt kávézaccot. Egyre több kávézó keresi a hulladék ilyesfajta kezelését, így a kávébab alkotóelemei a szüreteléstől kezdve egészen bőrünkbe szívódásukig hasznosítva vannak. Meglepő tény, de a lefőzött kávézaccban magasabb az antioxidánsok szintje, mint a frissen őrölt kávéban!

A kávé, mint szépítőszer

Milyen típusú termékekben találhatunk kávéolajat vagy kivonatot, mint hasznos összetevőt? A teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat a termékeket, amelyeknél előszeretettel használják:
Szemkörnyékápoló - Arcszín élénkítése, puffadás csökkentése
Bőrhámlasztó arcmaszk - Bőrfrissítés
Bőrradír - Mechanikai peeling, méregtelenítés
Bőrfeszesítő szérum - Arcbőr fényesítése
Éjszakai krém - Ragyogó arcbőr
Nappali hidratáló - Hidratálás és antioxidáns
Napozás utáni krém - Hűsítő és pírt enyhítő hatás
Hajhullás elleni sampon: Hajnövekedés serkentése
Narancsbőr elleni krémek - Vérkeringés fokozása

Forrás: www.whowhatwear.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...