2019.12.01. 17:32:10 10239 315

Karácsonyi készülődés? - Csak praktikusan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szó szerint azt sem tudod mihez kapj, annyi a teendő az ünnepek körül? Ráadásul a legtöbb munkahelyen is ilyenkor van a csúcsidőszak, szóval ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. Állíts fel egy praktikus sorrendet a teendők között, így nem marad ki semmi, és Te sem őrülsz meg a karácsonyi készülődéstől!

Karácsonyfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyfa

Legyen check-list!

Mindig írj egy nagyon alapos listát, lehetőleg pipálható/kihúzható formában, így semmi nem marad ki. A teendőidet ráadásul kategóriákba sorolhatod: internet – otthon – üzletből kategóriák hasznosak lesznek, mert nem kell majd hétezerszer boltba menni egy hét alatt. Ezen kívül a haladási sorrendet is meghatározhatod.

Legyen meg az ünnepi terv

Szűk hónap maradt az ünnepig, így érdemes most már tisztázni a rokonokkal, hogy melyik nap hová, kihez, meddig mentek ünnepelni. Megszervezni, hogy ki kivel utazik sokkal hasznosabb, mint utólag kapkodni csúcsidőszakban taxiért. Írd a naptárba a „kötelező” és egyéb karácsonyozásokat is – pl. munkahelyi, céges, barátnős. Ez azért is praktikus, mert így könnyebb lesz összeszedni, hogy kinek kell ajándékot beszerezni – illetve, hogy kinek szeretnél.

Ajándékok

Persze, elméletileg a szeretet ünnepe nem az ajándékokról szól, de be kell látnunk, hogy azért egy-két figyelmességet azért szoktunk megvenni, mert illik. Hogy senki ne maradjon ki, akit meg szeretnénk ajándékozni, menjünk végig a felírt alkalmakon és összesítsük, kiknek adunk ajándékot. Ha a nevek megvannak, mellé írjuk, mikre gondoltunk, honnan akarjuk beszerezni és kb. mennyit szánunk rá. A bevásárlás így már pikk-pakk meglesz, hiszen, ha javarészt előre kigondoljuk, akkor nem csak kirándulni megyünk plázáról plázára, multiból a hiperbe, hanem elmegyünk, megvesszük és pont. Vagy megrendeljük és pont.

Az ajándék csomagolás napja

Ürítsd ki az ágyneműtartót, szedd elő az összes ajándékot, az összes csomagolópapírt, ollót, kést, ragasztót, tegyél be valami jó sorozatot és egy szuszra csomagolj be mindent. Kezdd az árak eltávolításával. Végül le ne hagyd a kísérőket, amiket azonnal címezz meg és ragassz rá, különben negyedóra múlva tapogatás útján tippelhetsz, hogy melyikben mi van és kinek szól. Ennél nyilván egyszerűbb, kellemesebb – de kevésbé személyes! – módja, ha veszel minden méretben néhány ajándék tasakot és belepottyantod az ajándékot. Megcímezni ilyenkor is érdemes. Akié készen van, azt kihúzhatod az ajándékos listádról.

Szent estére minden kész

A fát már előre feltalpazhatod, sőt, ahol veszed, ott is megkérheted a személyzetet, hogy segítsen. A menühöz mindent házhoz rendelhetsz előző napra, csak időben foglalj hozzá kiszállítási időpontot. Egy tolongást máris elkerültél. A legtöbb sütit előre el lehet készíteni, de ha jól választasz a fő fogást sem kell aznap összeállítani. 23-án délután vagy este felé terítsd meg az ünnepi asztalt, válogasd ki a neked tetsző karácsonyi dalokat másnapra. Készítsd össze, mit veszel majd fel Te és a gyerekek is. Legyen kész minden és aznap este már feltett lábbal várhatod az ünnepet, maximum a díszítés marad, az pedig így már, hogy rohanni nem kell – kész szórakozás!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...