2017.09.22. 19:42:08 14030 318

Joghurtos szőlőtorta - őszi ízek, nyári könnyedség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha még nem tettél le a nyárról - mi reméljük, hogy még egy kicsit majd visszatér a langymeleg - akkor készítsd el ezt a könnyed joghurttortát, és bolondítsd meg egy kis szőlővel.

Joghurtos szőlőtorta | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Joghurtos szőlőtorta | Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Az egészben a legjobb, hogy kifejezetten könnyű elkészíteni ezt a tortát, mivel a tésztát készen vásárolhatod, a joghurt krémet pedig pikkpakk összedobhatod.

Joghurtos szőlőtorta - recept

Hozzávalók 23 cm-es tortaformához:

  • 3 csomag leveles tészta
  • 5 dl vaníliás görög joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 4 dl Hulala (v. habtejszín+habfixáló)
  • 10 gramm porzselatin + 1 dl víz
  • 2-3 fürt szőlő

Az egyik csomag előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd helyezzünk rá egy 24 cm-es tortaformát, és éles késsel vágjuk körbe. (sütés közben a tészta egy kicsit összeugrik, ezért kell nagyobbra vágni)

Ezután a körbevágott tésztát helyezzük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd takarjuk le egy sütőpapírral, és tegyünk rá egy tepsit, hogy sütés közben ne tudjon megemelkedni majd a tészta.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 10 percig. Ekkor óvatosan vegyük le a tepsit, és a sütőpapírt a tésztáról, majd süssük tovább, szép pirosra, ropogósra.

A második csomag leveles tésztával is így járjunk el.

A harmadik csomag leveles tésztából szintén vágjunk ki egy 24 cm-es kört, majd vágjuk fel 8 egyenlő részre, és kicsit húzzuk távolabb egymástól a tésztacikkeket. (ha vékonyabb szeleteket szeretnénk, akkor 12 cikkre vágjuk fel a tésztát)

Helyezzük be a sütőbe, és süssük szép pirosra, ropogósra. (ezt a tésztát már nem kell sütőpapírral és tepsivel letakarni!!!!)

A szőlőt mossuk meg, majd szemezzük le. Ezután vágjuk félbe a szőlőszemeket, és távolítsuk el a magokat. (érdemes nagyobb szemű szőlőt választani)

A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig. (ha habtejszínt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá)

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, reszeljük hozzá a citromhéjat, és facsarjunk hozzá ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára. (közben kóstoljuk, nehogy nagyon savanyú legyen a krém)

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, még teljesen feloldódik, és éppen csak langyos lesz.

Amikor már éppen csak langyos öntsük hozzá a joghurthoz, és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a felvert tejszínhab felét, és keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a felezett szőlőszemeket is.

Ezután adjuk hozzá a maradék tejszínhabot, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Egy 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét, majd helyezzük rá a másik tésztalapot.

Végül egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, majd helyezzük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tálcára, tegyük a tetejére a felszeletelt tésztacikkeket, és szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

Tálalás előtt, lehetőleg recés késsel szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. A ropogós tésztarétegek a habkönnyű citromos krémmel nagyon finomak, de csak ha frissen fogyasztjuk. Másnapra sajnos a ropogós tészta a krémtől felpuhul, és igaz úgy is finom, de már nem az igazi.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...