2017.04.10. 14:29:33 10787 314

Jó játék a jojó! De nem a fogyókúrádban! – Ezt teheted ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasz egyre erősebb napsugarai, a madárcsicsergés, a közelgő strandszezon szele Téged is rávettek arra, hogy nekiállj valamilyen diétának, mozogj, kicsit jobban odafigyelj az étkezésedre? De félsz tőle, hogy az eredmény nem lesz tartós és a jó öreg jojó-effektussal találod szembe magad?

Jojó effektus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jojó effektus

Ha a következőkre figyelsz, talán elkerülheted.

Figyelj az anyagcserédre!

Ha az anyagcseréd rendben van, tehát tulajdonképpen van, és jól is működik, elkezdhetsz valamivel több kalóriát magadhoz venni. Hiszen az anyagcseréd már pörög! És hogy érheted ezt el? Mozgással! Mozogj, sportolj valamit rendszeresen – ez nem csak a bőrödnek, egészségednek, lelkednek, de anyagcserédnek is jót tesz.

Üres kalóriák? Felejtsd el!

Ha fogyókúrába kezdesz, illetve szeretnél változtatni az étkezési szokásaidon, az alkoholt, cukros üdítőket, fehér kenyeret felejtsd el! A víz, szénsavmentes ásványvíz, a teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk legyenek inkább a „barátaid”, alkoholból pedig a szárazabb borokra szavazz.

Ügyelj a fehérjére!

A kerülnéd a jojó-effektust és tartós sikerre vágysz a fogyást illetően, állíts össze fehérjében gazdag étrendet! Ha diétára adod a fejed, az a veszély is fennáll, hogy nem csak a zsírodból, de az izmodból is veszíteni fogsz! Hogy ezt csökkentsd, mindenképpen figyelj oda a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelre! Így az étvágyadat is kordában tarthatod és elkerülheted a farkaséhséget is!

Csak lassan a testtel!

Ne akarj gyors eredmény! Hetente, havonta 1, maximum 2 kiló bőven elég a tartós fogyáshoz. Ha hirtelen veszítesz nagyobb súlyt, több rá az esély, hogy hamar visszaszeded, akár a többszörösét is! Ezek mellett az elegendő kalória bevitelre is figyelj oda – ne menj 1200 kalória alá, különben belassul az anyagcseréd és kevesebb kalóriát égetsz majd el.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...