2023.01.04. 17:20:00 6230 221

Januári rebarbara-áradat: Ennéd vagy innád?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is megfogadtad a karácsonyi sütihegy elfogyasztása után, hogy soha többé nem eszel édességet? Bevallom, azóta én már meg is bontottam egy üveg mogyorókrémet. Azt nem mondom, hogy a fanyarkás ízek nem esnek jól; így desszertek terén egy ideig biztosan előtérbe kerülnek nálam a kevésbé édes ízek.

Rebarbara - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rebarbara

A rebarbara nem olyan régi szerelem nálam, de azóta annál többször vásárolok ilyen ízesítésű termékeket. A savanykás gyümölcsökhöz hasonlóan süteményekbe is használható zöldség fagyasztott formában egész évben elérhető. Ráadásul a rebarbara frissítő ízét ital formájában is élvezhetjük.

Rebarbarás sajttorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

75 gr sótlan vaj
70 gr barna cukor
35 gr kristálycukor
1 közepes tojás sárgája
1 tk. vanília kivonat
70 gr finomliszt
fél tk. őrölt fahéj
fél tk. szódabikarbóna
115 gr aprószemű zabpehely

A sajtkrémes réteghez:

200 gr apróra vágott fehér csokoládé
250 gr krémsajt
1 vaníliarúd kikapart magjai
70 gr tejszínhab

A rebarbarás kompóthoz:

500 gr apróra vágott rebarbara
150 gr porcukor
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A vajat a kétféle cukorral, míg a felvert tojássárgát a vaníliával együtt keverjük habosra. Egy harmadik tálba szitáljuk bele a lisztet, a fahéjat és a szódabikarbónát. Ez utóbbihoz keverjük hozzá a nedves hozzávalókat adagolva. Végül a zabpelyhet is beleforgatjuk, majd hűtőbe tesszük minimum 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, és béleljünk ki egy-két tepsit sütőpapírral. Formázzunk kézzel a kekszes tésztából 12 golyót, és egymástól távol helyezzük rá a tepsikre. Hagyjuk 20 percig szobahőmérséklet, csak ezután tegyük a sütőbe, ahol süssük 20 percig. A kihűlt golyókat aprítsuk durvára.

Ezalatt a fehér csokit vízgőz felett fel tudjuk olvasztani. A krémsajtot és a vaníliamagokat habosra keverjük, majd belecsorgatjuk az olvasztott fehér csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a krémsajtos krémbe. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A kompóthoz szükséges cukrot egy serpenyőben - közepesen erős lángon – sűrű kevergetés mellett 5 perc alatt aranybarnává varázsoljuk. A megtisztított és feldarabolt rebarbarát egy kevés vízzel együtt a serpenyőbe öntjük, majd időnként megkeverve addig főzzük, amíg szinte az összes folyadék el nem párolog. A tűzről levéve belekeverjük a citromhéjat és hagyjuk kihűlni.

A tálaláshoz használjunk szuflé formához hasonló tálakat: A kekszes alapból szórjunk a tálkák aljába, kissé nyomkodjuk is le. Erre kerül a krémsajtos réteg, amit a rebarbarás kompóttal koronázhatunk meg.

Egyszerű és gyors rebarbara szörp

Hozzávalók:

300 gr porcukor
300 ml víz
1 narancs reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja és leve
450 gr apróra vágott rebarbara
1 kis darab friss gyömbér gyökér

Elkészítés:

Egy magasabb falú serpenyőbe öntsünk bele 300 ml vizet és a kimért cukrot. Forraljuk össze, majd mehet bele a narancs és a citrom lereszelt héja és kifacsart leve is, végül ne hagyjuk ki a rebarbarát és a gyömbért sem. Közepes lángon főzzük addig, amíg a rebarbara szét nem fő.
Ezután öntsük át a folyadékot sűrű szitán keresztül egy hőálló, sterilizált kancsóba.
Hűtőben akár 1 hónapig is eltartható az így készült szörp.

Forrás: www.deliciousmagazine.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...