2023.11.04. 08:33:38 5532 206

Itt van az ősz, hullanak a levelek… és a hajad is? – Mit tegyünk ellene?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz beköszöntével, a tél felé közeledve már megbarátkoztunk a szürke, ködös időjárással, már beletörődtünk, hogy a nyárnak vége, és a következőre még várni kell, vagy hogy a csinos kis nacikat, színes szoknyákat, felsőket felváltják az egyre vastagodó pulcsik, hosszú ujjú hacukák, kabátok.

Hajhullás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajhullás

És amikor ezeken mind túl vagyunk lelkileg, és úgy érezzük, most már minden frankó, akkor jön a döbbenet: ősszel nem csak a színes falevelek hullanak, hanem a hajszálaink is! Csak semmi pánik, ez egy teljesen természetes folyamat része. Az évi 100 elhullajtott hajszál nagy részét ilyenkor ősszel veszítjük el, hogy aztán a tavaszt majd gyönyörű, megújult hajkoronával köszönthessük!

Azért egy kis kényeztetést megérdemel!

Habár a jelenség teljesen természetes, azért akadnak praktikák, amivel átsegítheted a sörényedet ezen az időszakon!

Hanyagold!

A hajvasalót, hajsütővasat, egyéb, hőt használó készüléket most egy ideig rakd félre! Legyen elég „csak” a szimpla hajszárítás! Hagyd, hogy pihenjenek egy kicsit azok a hajszálak!

Ami ne maradjon el!

Ne felejtsd el kényeztetni a sörényedet hajbalzsammal, pakolással! Ez lehet akár boltban vásárolt, akár házilag készített is! A lényeg, hogy szebbé és egészségesebbé varázsolja a tincseidet!

Amire most még jobban érdemes figyelni!

A vitaminok, ásványi anyagok bevitele minden évszakban fontos. Ám ilyenkor különösen érdemes odafigyelnünk, hogy a szervezetünkbe kerüljenek olyan fontos anyagok, mint a C- vagy B-vitaminok, vas. A fehérjében gazdag táplálkozást sem szabad hanyagolnunk, hiszen a haj nagy része fehérjéből épül fel.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...