2017.11.22. 15:32:28 15325 372

Itt van a fagyasztott zöldségek ideje, és szerintünk ez jó!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A friss zöldségek után a legjobb, ha az ember a fagyasztott változatokat részesíti előnyben. Télen pedig nem is nagyon van más választásunk, ha jót és egészségeset akarunk enni. Vehetnénk ugyan konzervet, de a fagyasztott sokkal jobb!

Fagyasztott zöldségek, gyümölcsök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott zöldségek, gyümölcsök

Fagyasztott zöldségekből nagy a választék!

Ehhez nem férhet kétség, főleg télen, amikor sokkal kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt kaphatunk, mint nyáron. Ráadásul, amit ilyenkor vásárolhatunk, annak egy picit kétes a minősége, akkor már sokkal jobb a fagyasztott.

Egészséges és finom is!

A gyorsfagyasztott termékek nem veszítenek olyan sokat a vitamin- és ásványi anyag tartalmukból, mintha például befőzve vagy szárítva tennénk el őket. Így például a fagyasztott fejtett bab is több tápanyagot tartalmaz, mint a száraz bab, de a fagyasztott zöldborsó, zöldbab is jobb, mint a konzerv változat. Ugyanez igaz a gyümölcsökre is! Ráadásul nem túl bonyolult így eltenni a zöldeket.

Cikkajánló:A friss gyümölcs után a legjobb választás a fagyasztott

Gyakorlatilag konyhakész!

A fagyasztott zöldségekkel nem kell semmit sem csinálni, csak beledobni a lábosba, vagy a pároló edénybe, vagy a tepsibe és már készülhet is az ínycsiklandó leves, köret vagy rakott finomság.

Nem drága! Legalábbis nem minden fajta...

Általában azért megfizethető áron juthatunk hozzá a fagyasztott termékekhez, így télen sem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni, ha zöldséget kívánunk tenni a család elé. Persze vannak drágább márkák, illetve a wok zöldségkeverékeket is egy picit borsosabb áron mérik, de nem muszáj ezeket választani. Ha pedig nyáron szemfülesek voltunk, akkor minden ott csücsül a fagyasztónkban, amire szükségünk lehet.

Hogyan fagyasszunk?

Ha szeretnél a fagyasztás császárnője lenni, akkor ajánljuk Neked a következő írást: Mit hogyan fagyasszunk? Ugyanis nem mindig az a nyerő, ha bevágod egy nejlon zacsiba a frisset, van amit azért elő kell készíteni.

Meddig állnak el a zöldségek és a gyümölcsök a fagyasztóban?

Nemcsak a zöldekről, hanem a húsokról, a pékáruról és a tejtermékekről is olvashatsz ebben a hiánypótló cikkben: Mi meddig áll el a hűtőben és a fagyasztóban?

Recept egész zöldbabhoz

Mivel egy zacskó fagyasztott, egész zöldbabbal tértem ma haza a boltból, ezért hadd’ legyek olyan önző, hogy ehhez keresek egy jó kis receptet, és ezt osztom meg veletek, hátha ti is kedvet kaptok hozzá. Nyáron szinte soha nem is fogyasztok egész zöldbabot, mert édesanyámtól már konyhakészen, jó magyar szokás szerint feldarabolva kapjuk meg, és az nem is igazi zöldbab, inkább a sárga fajta. Szóval ez az egész zöld bab igazi különlegességnek számít az asztalunkon.

Rakott zöldbab

Rakott zöldbabRakott zöldbab
  • 250 g egész zöldbab
  • 2 csésze száraz kenyérkocka
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 újhagyma
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 és fél csésze zsíros tej
  • Őrölt szerecsendió
  • Só, bors
  • 20 dkg trappista vagy edami vagy gouda sajt

A zöld babot sós vízben főzd forrástól számított 3 percig, majd csepegtesd le, és tedd félre.

A kenyeret egy robotgép segítségével aprítsd durva morzsákká, majd keverd össze az olívaolajjal és a karikákra vágott újhagymával, majd tedd félre.

A sajtot reszeld le.

Egy kis lábasban főzz össze fél csészényi tejet a kukoricakeményítővel, kavard csomómentesre egy habverővel. Add hozzá a szerecsendiót, sót és borsot. Lassan add hozzá a maradék tejet folyamatos kavarás mellett, forrald egy kicsit, várj amíg kezd sűrűsödni, vedd le a lángot kicsire. Majd kezdd el hozzá tenni a sajtot, mindig egy-egy marékkal, amíg el nem fogy. Várj amíg teljesen elolvad benne a sajt, majd add hozzá a zöldbabot. Óvatosan keverd össze, hogy ne törjön a bab, de bevonja a keverék.

Tedd ezt a keveréket egy hőálló tálba. Szórd rá a kenyérmorzsás finomságot, süsd 180 fokon 25-30 percig, vagy amíg pirulni nem kezd.

Jó étvágyat!

Ne feledkezz el receptjátékunkról sem!

1.000.000 Ft-os nyereménynövelés sorsolunk ki azok között, akik elküldik nekünk kedvenc karácsonyi receptjüket a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre. A játék szabályait itt olvashatod>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában