2017.09.12. 15:09:29 11950 287

Indulás a munkába, óvodába, iskolába - Holnaptól időben sikerülni fog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az a baj a reggelekkel, hogy túl korán kezdődnek! - Tök jó ez a gondolat, egy hűtőmágnesen olvastam, de annyira igaz! Legalábbis ránk. A probléma a munkahelyekkel, az iskolával meg a többi hivatalos hellyel az az, hogy idejében el kell indulni, hogy odaérjünk a kívánt időpontra... De hogy csináljuk, ha imádunk szundizni?

Reggeli ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli ébredés

Ahogy nő a család, egyre nehezebb a reggeli elindulás, egyre több logisztikát igényel az óvodába, iskolába és munkahelyre való eljutás. Ha van autónk, vagy reggeli segítségünk (nagyi), vagy ha egy kis faluban lakunk és helyben is dolgozunk (szép álom...), akkor az megkönnyíti a dolgokat, de az átlag család sajnos nincs ilyen idilli helyzetben. Nézzük, mit tehetsz, ha nehezen indulnak a reggelek, és gyakran elkésel a melóhelyről.

Készítsd ki a ruhát!

Már előző este készítsd ki, hogy mit vesztek fel másnap reggel. Gondolj az alsóneműre is, és ne felejtsd el ellenőrizni az időjárás előrejelzést, ne induláskor szembesülj vele, hogy locsog az eső, és Te világos gatyót készítettél ki a porontyoknak, magadnak meg nejlon harisnyát...

Csináld meg a tízórait előző este

Ha visztek magatokkal tízórait, akkor azt simán összeállíthatod előző este is, így biztosan lesz mindenkinek életmentő, amivel kihúzza ebédig. :) Itt találsz jópofa tízórai ötleteket, ha már unjátok a szendvicseket.

A táska legyen bepakolva

Nemcsak a gyerek iskolatáskája legyen bepakolva a következő napra, hanem a tiéd is. :) Néha erről bizony elfeledkezünk. A gyerek táskáját egy bizonyos kor után már ne ellenőrizd, hadd szokja meg, hogy neki kell bepakolnia, és neki nem szabad elfeledkeznie a dolgairól. Ha rendszeresen otthon marad valami, és neked menteni kéne a helyzetet, azzal, hogy valahogy bejuttatod időre a suliba - ne tedd, mert így soha nem fogja megtanulni, hogy a figyelmetlenségének következményei vannak. Persze, ha egyedi az eset, akkor segítsd ki, ha tudod! :)

Van következménye a késésnek

A gyereked számára és neked is lehetnek következményei annak, ha rendszeresen elkéstek... Téged lekapnak a 10 körmödről, a gyerek meg beírást kaphat, szóval ezek lebegjenek a szemeid előtt. Ha a gyerekeket nehéz rávenni az elindulásra, otthon is bevezethettek némi büntetést. Pl.: több házimunka hárul a leglassabbra, vagy kevesebb zsebpénzt kap, esetleg nem nézhet tévét délután.

Emlékeztető csörgések

Beállíthatsz emlékeztetőket, amelyek jelzik, hogy még 10 perc van indulásig, már csak 5 perc, így mindenki ennek megfelelően csipkedheti magát. Érdekes, hogy hajlamosabbak vagyunk akkor elszórakozni az időt, ha idejében felkelünk, és úgy érezzük, hogy még rengeteg idő van indulásig. Ezekkel a jelző csengetésekkel nagyobb sebességre kapcsolhattok, ha elidőztetek a fürdőszobában.

Egy kis segítség az autóban

Ha kocsival mentek, tehettek be reggeli kekszeket, müzliszeleteket, fésűt, hajgumit, sőt, akár zoknit is. :D Így akár a kocsiban is tudtok készülni út közben, ha nagyon megcsúsztatok - természetesen csak az, aki nem vezet.

Ki a ludas?

Ismerd el, ha te vagy az, aki miatt az egész család késig, és próbálj meg változtatni rajta. Kelj korábban, vagy ne töltsd annyi időt a WC-n. :D Ha valamelyik gyerek az, akkor fordíts rá több figyelmet, hogy ő is időben elkészüljön, és melyik az a momentum, ahol esetleg lemarad. Lassan eszi a reggelit? Nem bír egyszerre felkelni reggel - megértjük... Próbáljatok kitalálni egy módszert, amivel neki is sikerülni fog!

Reggeli készülődésReggeli készülődés

A gyerekekkel játszhattok is

A gyerekek reggel is gyerekek... Nem fogják megérteni a dolgok miértjét egy bizonyos korig, ezért ösztönözzük inkább őket játékkal a gyorsaságra. Mérjük pl. stopperrel, hogy ki hány perc alatt öltözik fel, vagy versenyezzenek az autóig/buszmegállóig stb. Persze az evést ne sürgessük, nehogy rosszul legyenek! :)

Ha van a suli közelében egy pékség, megígérheted, hogy választhatnak ott a tízórai mellé egy süteményt, de csak akkor tudtok oda bemenni, ha időben indultok...

Légy következetes

Ha a túl lassú készülődésért beharangozod, hogy nem nézhet tévét a gyerek, akkor tartsd be az ígéretedet, csak így lesz értelme...

Legyen családi naptár

Találd ki, hogy nektek mi működik. Egy nagy fali naptár, heti bontással, amelyen mindenkinek rajta van a neve? Egy sima asztali naptár? Google naptár, amit mindenki lát a telefonján, emlékeztetőkkel együtt (ha már elég idős a gyerek)? Kísérletezz, tesztelj, majd ragaszkodj a bevált módszerhez!

Feküdjetek le időben!

Talán ezt mondani sem kell, az időben fekvés az egyik legfontosabb ahhoz, hogy reggel idejében elinduljatok, hiszen, ha kialudtátok magatokat, könnyebben megy az ébredés, és már azzal megspórolsz egy csomó időt, ha nem kell 10-szer egymás után lenyomni a szundit, mire kibírsz/kibírtok kászálódni az ágyból.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...