2017.09.05. 10:38:42 12475 337

Félre a kakaós csigával! Frissítsd fel az iskolai tízórai választékot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kakaós csiga és energiaital. Elborzasztó elgondolni, hogy 5 napig ehhez hasonlókat kelljen enni, és mégis számtalan gyerek fogja választani, ha rá van bízva a tízórai beszerzése. Miket lehetne kis erőfeszítéssel csomagolni nekik?

Tízórai - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tízórai

Házi gyümölcslevek, elegendő víz a folyadékpótláshoz, és az uzsonnás dobozba pedig mehetnének kis szendvicskék toast kenyérből:

  • sajtkrém, szeletelt sonka vagy füstölt lazac és főtt tojás

  • avokádó-, vagy csicseriborsókrém reszelt sajttal

Ezekhez a gyerkőc ízlése szerint csomagolhatsz paprikát, kis rudakra vágott répát, vagy gerezdekre vágott paradicsomot, esetleg koktélparadicsomot.

  • túrós kence - rikottás vagy körözöttes, amikhez édes vagy savanykásabb alma is passzolna.

Alkalomadtán belefér persze az édes változat is! Mogyorókrém és banánkarika is kerülhet a toast szendvicsbe.

Továbbá készülhetnek tízórai dobozok a nagyvilágból – meríts ihletet más országok ízeiből:

  • Görög nasis válogatás

Mi más lenne az alapja, mint egy pohárka görög joghurt? Ezt fel lehet turbózni tetszőleges bogyós vagy kockára vágott gyümölccsel és mandulaszeletekkel.

  • Amerikai mix

3-4 szelet abonett kenyér vagy 2 szelet puffasztott rizs, ugyanennyi szelet jó minőségű felvágott pulykából,amit a tetszőlegesen darabolt répa és egy kis dobozkába kanalazott mézes mustár koronáz meg.

  • Mediterrán ízek

Egy marék tortilla chips adja ehhez a keretet, amit a kicsik szívesen mártogatnak, mondjuk akár humuszba is. Karikára vágott kígyóuborkával és koktélparadicsommal könnyen kiegészíthető ez a menü. Zárásként pedig félmaréknyi, előre mosott szőlőszem is dukál.

S hogy ne a táska aljában landoljon az előre elkészített finomság, veszélyeztetve a könyvek és füzetek tisztaságát, használjatok a csomagoláshoz helyes kis tároló dobozkákat. Nagyon praktikusakat lehet már vásárolni, amelyekben több különböző méretű kis rekesz is van.

Az innivalót is rendesen záródó flakonokba töltsétek!

Tipp:

A vitaminos pezsgőtablettát ne otthon tegyétek bele a vízbe, mert könnyen túlnyomást okozhat a kulacsokban és ki is folyhat emiatt. Inkább külön vigye el a gyermek, és közvetlenül fogyasztás előtt készítse el italát.

Forrás: buzzfeed.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...