2019.01.08. 17:28:53 12379 404

Így tartósítsd a hagymát! – Tippek tároláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Diéta ide, egészséges életmód oda, a hagyma, mint alapanyag, minden helyzetben megállja a helyét. Szinte minden ételünkben helye van, legyen az leves, pörkölt, hús, mártás, szósz, és még sorolhatnánk. És hogy mire érdemes ügyelni a tárolásakor? Hát ezekre mindenképpen!

Hagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hagyma

Ugyan nem egy kényes növény, azért a következőkre nem árt odafigyelni!

Ugyan a betakarítása már arrébb van, arra mindenképpen ügyelni kell, hogy csakis az érett példányok kerüljenek ki a földből. Lehetőleg a száraz földből – így a tisztítással sem kell sokat bíbelődnünk.

És a többi…

  • A tárolás helyéül mindenképpen hűvös helyet válassz, ám a levegő ne legyen olyan száraz! Az 1-3 ⁰C-ban érzi jól magát, a 70%-os páratartalom számára az ideális.

  • A legideálisabb, ha egy kis faládikóban tárolod őket. Lehetőleg ne más zöldséggel együtt! Ha láda híján vagy, de mondjuk van elég helyed, hogy fellógasd őket, száruknál fogva fel is lógathatod őket. De kerülhetnek egy hálóba is, hogy abban nézhessenek körül a magasban. Ha egyik megoldás sem lehetséges, tekerd őket alufóliába, egyenként, ha lehet, és így raktározd őket.

Ha már félbevágtad!

Biztos Veled is megesett már, hogy túlzásba estél a hagyma mennyiségének felmérésekor egy-egy főzés előtt, és maradt egy fél, vagy épp egy negyed megpucolt, félbevágott példány. Ha csak „pőrén” teszed a hűtőbe, nem is bírja sokáig, illetve a belőle áradó illatok sem tesznek túl jót a hűtő többi lakójának. Tekerd folpackba, és rakd úgy a hűtőbe. Vagy! Kend meg a megvágott felét vajjal, tedd egy tányérra, a vágott felével lefelé és mehet a hűtőbe!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...