2015.07.25. 11:00:37 58888 293

Így tárold a gyömbért, hogy sokáig friss maradjon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel a gyömbért a nagy többség a megfázás elleni küzdelem harcosának tartja, esetleg finom téli sütemények alapanyagaként tartja számon, emiatt inkább a hidegebb hónapokban, karácsonykor kerül terítékre. Pedig nem „csak” ennyi van benne! És most azt is megtudhatod, hogy marad friss!

Gyömbér | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbér | Fotó: 123rf.com

A gyömbér pozitív élettani hatásairól, illetve egyéb más felhasználási módjáról már olvashattál nálunk is. Most ejtsünk néhány szót a tárolásáról!

Az első lépések: a vásárlás

Fontos, hogy már vásárlás alkalmával törekedjünk arra, hogy minél frissebb növényt válasszunk. A világos gumó-ráncos bőr párosítás egyáltalán nem nyerő. Ha a külsején már néhol nyirkos foltok találhatóak, akkor nagy valószínűséggel már sokáig nem tartható el a növény.

A folytatás: irány a hűtő

A gyömbért célszerű hűtőszekrényben tárolni, mert szobahőmérsékleten hamar kiszárad. Mindegy, hogy papírzacskóba, alufóliába csomagolod, vagy műanyag, fagyasztásra alkalmas tasakba teszed, a lényeg, hogy légmentesen záródjon a csomagolás. Ezzel a módszerrel nagyjából 3 hétig áll el a gyömbérünk. Ám előfordulhat, hogy csak egy darab gyömbér kerül a hűtőbe. Ilyenkor a levágott részre tegyél nedves ruhát.

És a vége: a fagyasztó

Ha szeretnél betárazni gyömbérből, de félsz, hogy a konyhában, de még a hűtőben is kárba veszne, egyszerű a megoldás: fagyaszd le! Ez működhet úgy is, hogy előtte meghámozod, és úgy is, hogy nem.

Ha hámozatlanul kerül a „fagyiba”, akkor először tekerd be átlátszó fóliával, tedd egy fagyasztásra alkalmas zacskóba és irány a fagyasztószekrény, vagy láda. Kb. 1 hónapig bátran felhasználható.

Ha meghámozod, akkor már szeld is fel a növényedet. Tedd egy tányérra kis adagokban, ami majd megy a fagyasztóba. Addig hagyd ott, amíg a gyömbér át nem fagy. Ha megvan, a kívánt adagokban bújtasd őket egy jól záródó zacskóba, vagy dobozba. Így akár 1 évig is eláll ez a finomság.

Forrás: gartentipps.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...