2015.07.21. 14:20:36 14822 380

6 vészhelyzet, amikor gyömbérre van szükséged!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyömbér nemcsak finom, hanem egészséges is. Nemcsak felfrissít, hanem baktériumölő tulajdonsággal is rendelkezik. Nemcsak kellemes az aromája és az illata, de a vérkeringést is élénkíti. Rengeteg pozitívuma van tehát a gyömbér fogyasztásnak, amit az alábbi vészhelyzetekben kiaknázhatunk.

Gyömbéres-uborkás víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbéres-uborkás víz

1. számú vészhelyzet: herpesz

A kis herpeszkrémek megfizethetetlenül drágák, ha egyszer beruházol egyre, akkor úgy őrzöd, mintha kincs lenne. Néha azonban elkeveredik, és pont akkor nem találod, amikor a leginkább szükség lenne rá. A közeli gyógyszertár meg zárva. De kinek van szüksége méregdrága herpeszkrémre, ha a közértben a töredékéért tud gyömbért vásárolni?

Próbáld ki a következő házi praktikát: a reszelt gyömbér levét két kiskanál hátoldalának a segítségével kipréselheted, és egy fültisztító pálcika segítségével ecsetelheted vele a herpeszedet. Olyan sűrűn kezeld, amilyen sűrűn csak lehet, de minimum 2-3 óránként kend be a szerrel. Csodákat művel!

2. számú vészhelyzet: fejfájás

Elronthat egy egész napot, ha fáj a fejed. Szerencsére a gyógyszereken kívül megannyi természetes módszerrel küzdhetsz ellene. Közülük egy a gyömbér. Még a migrén ellen is jó lehet.

Végy kb. 2 teáskanálnyi reszelt gyömbért és öntsd fel vízzel, majd idd meg a keveréket. Akár el is rágcsálhatod, ha nem tartod erőteljesnek az ízét.

3. számú vészhelyzet: nátha és torokfájás

Mindig a lehető legrosszabbkor csap le ránk a nátha. Ha szeretnél gyorsan megszabadulni tőle, fogyassz gyömbéres teát. Két teáskanálnyi reszelt gyömbért forró vízzel felöntünk, mézet és citromot keverünk hozzá, és kortyonként megisszuk. Naponta többször elkészítjük a keveréket.

4. számú vészhelyzet: gyomorbántalmak

Tudtad, hogy a gyömbér segíti az emésztést is? Nehezebb ételeknél fűszerként alkalmazva segíthetjük azok útját a bélrendszerben. Vagy fogyaszthatjuk a fent említett gyömbéres teát is. Hasmenésre és görcsoldásra is alkalmazható. Hányinger ellen a kandírozott gyömbért ajánlják.

A gyömbér egyébként fertőtleníti a bélrendszert, így ha külföldön az ételeinket megfűszerezzük vele, és az étkezések után is elfogyasztunk egy gyömbéres teát, akkor bízhatunk abban, hogy a hasmenés elkerül majd minket – olvasható a hazipatika.com-on.

5. számú vészhelyzet: fáradtság

A nyári nagy melegben kávé helyett jó ötlet a gyömbéres víz. Serkenti a vérkeringést, frissít és élénkít, segíti a koncentrációt. Szeletelj fel egy ujjnyi vastag gyömbért, öntsd le 2,5 dl forró vízzel, hagyd állni 5-10 percig, szűrd le, keverd össze citromlével és mézzel vagy cukorral, hűtsd le a számodra megfelelő hőmérsékletre, majd fogyaszd kedved szerint. Akár mentalevéllel is feldobhatod.

6. számú vészhelyzet: gyorsan fogyni kell

A tavalyi év slágere volt a gyömbéres fogyi víz. Bár nem értünk egyet a szélsőséges diétákkal, és fogyókúrákkal, de ha hétvégére laposabb hasra van szükséged, akkor kipróbálhatod ezt a fogyókúrás italt.

Mi kell hozzá?

  • 2-3 centiméternyi friss gyömbér felszeletelve
  • közepes méretű kígyóuborka, szintén szeletelve
  • közepes méretű citrom, alaposan megmosva, felszeletelve
  • 12 darab mentalevél
  • 2 liter víz

A hozzávalókat tegyük egy kancsóba, öntsük fel vízzel, majd egy egész éjszakán keresztül érleljük. A reggeli, az ebéd és a vacsora után is fogyassz belőle egy pohárral, négy napig, valamint ügyelj a kalóriabevitelre. 1200 kalóriás diétát tarts mellette. Természetesen más folyadékot is fogyaszthatsz, például teát, vizet, frissen préselt gyümölcslét. A recept forrása a vital.hu.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...