2015.09.15. 16:30:20 8386 279

Így segít a rendszeres edzés az egészséges étkezésben is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rendszeres edzéssel sokkal többet tehetsz magadért és az egészségedért, mint gondolnád! Egy kutatás szerint nemcsak az izmoknak tesz jót, hanem az étvágyunkat is növeli. Nem is akárhogy és nem is akármire! Sokkal jobban fogjuk kívánni a gyümölcsöket és zöldségeket.

Egészséges étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges étkezés

A Indiana Egyetem kutatócsoportja 6000 fő, 1980 és 1984 között született felnőtt sportolási és étkezési szokásait vizsgálta meg 4 éves ciklusokon keresztül. A felfedezésüket transzfer-effektusnak nevezték el, ami alatt azt értik, hogy az életünk egy területén elért javulás, automatikusan elősegíti más területek fejlődését is. Jelen esetben a rendszeres sportolás az egészséges étkezést segítette, még akkor is, ha eredetileg nem tervezték a delikvensek.

A kutatók megfigyelték, hogy minél többet edzettek a kutatás alanyai, annál több friss ételt ettek, s ahogy öregedtek, még több egészséges zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.

Ennek két oka van a tudósok szerint. A rendszeres mozgás és az egészséges étkezés egy és ugyanazon célt szolgál: jobb általános közérzet és egészségesebb élet. A másik ok pedig az, ha már rutinszerűen jársz edzeni, kevésbé vesz igénybe mentálisan, így könnyebb odafigyelned olyan dolgokra is, mint például az egészséges étkezés. A túl sok edzéssel azonban éppen az ellenkező hatást érheted el, nem marad elég kapacitásod az ételek helyes válogatására.

Bár a tudósok elismerik, hogy a kutatásuknak megvannak a maga hiányosságai és korlátai, sokunknak megadhatja a kezdő lökést az edzések elkezdéséhez, és a motivációt a sportos életmód fenntartásához. Ha éppen hosszú kihagyás után most térsz vissza a futópályára vagy az edzőterembe, pakold tele a hűtőt gyümölcsökkel és zöldségekkel. Tudod, a biztonság kedvéért. :) Ha megkívánod a friss, nyers ételeket, ne kelljen kényszerből csokit és tésztát majszolgatnod. ;)

Cikkajánló: Hogyan egyél meg napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...