2015.10.18. 10:49:34 7624 243

Így nevelj egészséges és boldog gyereket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerek, bárhonnan is nézzük a kérdést, óriási felelősség. Vigyázni rá, óvni testét-lelkét egy életen át nem kis kihívás Ha megszületik, már nem csak az lesz a fontos, hogy döntéseinknek milyen következményei lehetnek a saját életünkre nézve, hanem az is, hogy ezek a lépések az ő életére, egészségére, boldogságára milyen hatással lesznek.

Boldog család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog család

Az ember egy ideig álltatja magát az „Én majd úgyis mindent másként csinálok, mint a szüleim!”, vagy a „Jönni fog majd minden magától!” típusú mondatokkal, keresi a tökéletes nevelés receptjét, de aztán rájön, hogy olyan úgysincs. Illetve olyan, ami minden egyes gyerekre ráhúzható. Ám irányelvek, alappillérek talán akadnak, hogy egészséges és boldog gyerkőcök vegyenek minket körül otthon.

1. Kiegyensúlyozott táplálkozás

Mondhatjuk, hogy ez már a gyerkőc tervezésekor is fontos, és ez így marad a boldogságos 9 hónap alatt és az azt követő hosszú-hosszú években. Ahhoz, hogy az apróság immunrendszere erős maradjon, kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra van szüksége. Amennyire lehet, a cukrot és a zsíros ételeket ne erőltessük de azért egy-egy nasi, finom limonádé belefér. Ha mi, felnőttek is inkább a friss zöldségeket, gyümölcsöket, sovány húsokat, finom gyümölcsteákat részesítjük előnyben, a gyerek is látni fogja a jó példát és ha szerencsénk van, ebben követ minket későbbi élete során is.

2. Mozogjunk együtt sokat a szabadban!

A közös családi „focibajnokságok”, nagy kirándulások nemcsak a közös anya-apa-gyerek élmények számát növelik, de szintén erősítik az immunrendszert. Szervezzetek közös kültéri, mozgással egybekötött tevékenységet, lehetőleg minél gyakrabban. Ne riadjatok meg attól sem, ha az idő kicsit hűvösebbre fordul odakint. A friss levegőn való mozgás jót tesz a kicsik és nagyok ellenállóképességének, és megakadályozza, csökkenti az esetleges túlsúlyt.

3. A legfontosabbak: szeretet és törődés

Ha nem is felülírja az előző két pontos, de nagy valószínűséggel a legfontosabb alappillér a boldog és egészséges gyerkőcök nevelésében: a szülőktől a gyerek felé irányuló szeretet, odafigyelés. Ha a gyerek lelke egészséges, vagyis megkapja mindazt a törődést, figyelmet, amire szüksége van, azzal nemcsak önbizalma, önbecsülése, hanem immunrendszere is erősödik. A tévézős esték helyett, vagy mellett legyenek társasjátékkal feldobott délutánok, sőt, ne maradjon el soha az esti mese sem. Ha figyeltek arra, hogy köztetek, szülők között is kiegyensúlyozott legyen a kapcsolat, ha elegendő és minőségi időt töltetek a gyerkőccel, ha megoszthatja veletek a problémáit és igyekeztek minél gyakrabban kimutatni azt, mennyire szeretitek, jó úton haladtok egy kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat felé.

Forrás: 100-gesundheitstipps.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?