2019.11.10. 16:52:37 7532 288

Így ne örülj meg a karácsonytól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeptember óta dühítenek a csoki Mikulások az áruházak polcain, most pedig már hetek óta kerülgeted a karácsonyi dekort az üzletekben, hallgatod a csilingelő zenéket és újra meg újra felbukkan a téma otthon, munkahelyen, de még az utcán is. Te pedig minden évben megőrülsz tőle és félsz, hogy megunod az egészet mire az ünnepig eljutsz? Ha magadra ismertél, lapozz!

Békés karácsony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Békés karácsony

Vannak mániákus karácsonyfüggők, akik már januárban kitalálják, hogy jövő karácsonykor mit és hogyan, akiknek már szeptemberben ott lapulnak a becsomagolt ajándékok az ágyneműtartóban, és októbertől minden nap megosztanak valami karácsonyit a facebookon is… Meg ott van a nagy többség, akinek szeptemberben jön az első kiakadás, hogy mi a bánatot keres a mikuláscsoki idejekorán a boltok polcain. Ők azok, akik már november elején tikkelnek a karácsonyi dallamoktól, és akik átkozzák az egész karácsonyt, terjesztik az igét, hogy jó lenne, ha szeretetről szólna, nem az őrületről, a kereskedelemről és még jobb lenne, ha megvárnánk amíg eljön az ideje. Az utóbbi társaság túlélő tippjei következnek!

Azt mondják, negatív vagy?

A karácsonymániások kiakadnak a kiakadásodon? Szánj rá időt, hogy elmagyarázd nekik, hátha megértik. Nem baj, ha nálunk negyedévig karácsony van – örömködjenek, ünnepeljenek. De az ünnep kicsit attól is ünnep, hogy más, mint a hétköznapok. Kérd meg, hogy értsék meg, te is ünnepnek szeretnéd érezni, ne vegyék el tőled a varázsát azzal, hogy hónapokig koptatják a fényét.

Huss és pöcc, giccs és pucc

Varázsütésnyi idő alatt lett giccsben úszó az összes üzlet? Kifliért mentél, de már a látványtól cukorsokkot kaptál? Tartasz attól, hogy 24-én este már a könyöködön jön ki az ünnepi dekor, mert ráunsz? Mivel a világot nem tudod megváltoztatni, változtass a 24-én. Ha frusztrálnak a csillogó díszek, otthon készülj szolid, minimál, matt, elegáns formájával a csillogásnak. Így még inkább a nyugalom és béke szigete lesz az otthonod, ahová nem tört be a kereskedelem központú karácsony.

Régen minden szebb volt

Ha a fogyasztói társadalomra épülő „kereskedelmi ünneppel” van tele a csizmád, akkor fordíts hátat neki. Beszéld meg a családoddal, hogy szeretnéd, ha idén egy klasszikus boldog karácsonyotok lenne, ahol magatok csavartok színes fóliákba diót dísznek, ahol kétféle süti van, de annak betölti az illata az univerzumot is. Beszéljétek meg, hogy idén mindenki az idejét adja a másiknak, 24 -én közös fadíszítés, pénzen megvehető ajándékkal senki nem készül. A telefonokat egyezményesen rejtsétek egy fiókba a tabletekkel együtt - a társasokat, kártyapaklit viszont készítsétek elő. Lehet este sétálni, karácsonyfa nézőbe menni, utána forró teát inni, sokat nevetni. Nem kell hozzá sem unásig nézett karácsonyi film, sem drága ajándék, de még terülj-terülj asztalkám és az azzal járó feszültség sem.

Az őrület dallamai

Főként azokat szokta megviselni a három hónapnyi tömény karácsonyi zene, akik olyan helyen dolgoznak, ahol minden nap szól és többnyire ugyanaz. Nem csoda, hogy émelyegni kezdenek a csengőszótól. Ha fülhallgatóval, füldugóval nincs lehetőséged kibújni az ünnepi hanghullámok közül, akkor próbáld szeretni őket. Ha hangosan, odafigyelve, magadban hallgatod meg, minden zenében meglehet találni a szépségét, és ha szeretni nem is fogod, kevésbé idegesít. Az ünnepre pedig készülj az unalomig hallgatott elcsépelt slágerek helyett komoly zenei karácsonyi témájú alkotásokkal, vagy rég elfeledett idők ünnepi muzsikáival. Hidd el, még csak nem is emlékeztetnek majd a stressz keltő vinnyogásra.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.