2015.11.21. 08:40:43 14195 259

Így lesz gyorsan puha az avokádó – Tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaki szereti ezt a különleges ízű zöldséget, annak igazi ajándék, ha a zöldségespult polcain meglát belőlük néhány hívogató darabot. Az emberlánya vagy -fia ilyenkor alig várja, hogy hazaérjen vele és gyorsan kettévágja, ketchupot nyomjon a közepébe és kikanalazza. Ám otthon jön a fájdalmas felismerés…

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

Hiába a csábító zöld szín, a guszta forma, nagy örömünkben azt nem vettük észre, hogy az imádott finomság még nem elég lágy. Így azonnal még nem fogyasztható.

Akkor most mi legyen?

Az avokádó amúgy is a szedés után érik meg, és egy idő után épp olyan puha lesz, amilyennek szeretnénk. De megeshet, nekünk hamarabb szükségünk van az avokádóra, így „piszkos” trükkökhöz kell folyamodnunk, hogy hamarabb megérjen.

A csodálatos alma

Szerencsénk van, hiszen így ősszel, télen almadömping van, így biztos lesz otthon néhány finom gyümölcs „elfekvőben”. Úgyhogy végy egy almát, egy papírt (akár újságpapír is lehet), egy puhítani kívánt avokádót. Most bugyoláld be az almát és az avokádót a papírba, majd tárold szobahőmérsékleten. Az őszi gyümölcs olyan gázokat bocsát ki, mely serkenti más gyümölcsök érési folyamatait is. A papírba való csomagolással csak tovább fokozzuk ezt a hatást.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod

Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.