2015.11.21. 08:40:43 14152 259

Így lesz gyorsan puha az avokádó – Tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaki szereti ezt a különleges ízű zöldséget, annak igazi ajándék, ha a zöldségespult polcain meglát belőlük néhány hívogató darabot. Az emberlánya vagy -fia ilyenkor alig várja, hogy hazaérjen vele és gyorsan kettévágja, ketchupot nyomjon a közepébe és kikanalazza. Ám otthon jön a fájdalmas felismerés…

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

Hiába a csábító zöld szín, a guszta forma, nagy örömünkben azt nem vettük észre, hogy az imádott finomság még nem elég lágy. Így azonnal még nem fogyasztható.

Akkor most mi legyen?

Az avokádó amúgy is a szedés után érik meg, és egy idő után épp olyan puha lesz, amilyennek szeretnénk. De megeshet, nekünk hamarabb szükségünk van az avokádóra, így „piszkos” trükkökhöz kell folyamodnunk, hogy hamarabb megérjen.

A csodálatos alma

Szerencsénk van, hiszen így ősszel, télen almadömping van, így biztos lesz otthon néhány finom gyümölcs „elfekvőben”. Úgyhogy végy egy almát, egy papírt (akár újságpapír is lehet), egy puhítani kívánt avokádót. Most bugyoláld be az almát és az avokádót a papírba, majd tárold szobahőmérsékleten. Az őszi gyümölcs olyan gázokat bocsát ki, mely serkenti más gyümölcsök érési folyamatait is. A papírba való csomagolással csak tovább fokozzuk ezt a hatást.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...