2015.11.21. 08:40:43 14204 259

Így lesz gyorsan puha az avokádó – Tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valaki szereti ezt a különleges ízű zöldséget, annak igazi ajándék, ha a zöldségespult polcain meglát belőlük néhány hívogató darabot. Az emberlánya vagy -fia ilyenkor alig várja, hogy hazaérjen vele és gyorsan kettévágja, ketchupot nyomjon a közepébe és kikanalazza. Ám otthon jön a fájdalmas felismerés…

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

Hiába a csábító zöld szín, a guszta forma, nagy örömünkben azt nem vettük észre, hogy az imádott finomság még nem elég lágy. Így azonnal még nem fogyasztható.

Akkor most mi legyen?

Az avokádó amúgy is a szedés után érik meg, és egy idő után épp olyan puha lesz, amilyennek szeretnénk. De megeshet, nekünk hamarabb szükségünk van az avokádóra, így „piszkos” trükkökhöz kell folyamodnunk, hogy hamarabb megérjen.

A csodálatos alma

Szerencsénk van, hiszen így ősszel, télen almadömping van, így biztos lesz otthon néhány finom gyümölcs „elfekvőben”. Úgyhogy végy egy almát, egy papírt (akár újságpapír is lehet), egy puhítani kívánt avokádót. Most bugyoláld be az almát és az avokádót a papírba, majd tárold szobahőmérsékleten. Az őszi gyümölcs olyan gázokat bocsát ki, mely serkenti más gyümölcsök érési folyamatait is. A papírba való csomagolással csak tovább fokozzuk ezt a hatást.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.