2021.08.22. 14:31:00 9250 242

Így legyen tökéletes a fogápolás – 4+1 tipp otthonra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogápolás alapjait már egészen gyerekkorunktól fogva igyekeznek belénk nevelni szüleink, illetve a különböző oktatási intézményekben is nagy hangsúlyt fektettek erre. De ismétlés a tudás anyja, és az sem kizárt, hogy valami újat tanulhatunk a fogápolásról, úgyhogy érdemes tovább olvasni.

Fogmosás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogmosás

Nézzünk néhány fontos lépést, mellyel otthon tökélyre fejleszthetjük a szájápolást!

  • Legalább napi kétszer! Naponta legalább reggel és este érdemes megmosnunk fogainkat.

  • Elő a selyemmel! Ne legyünk restek a két alkalomból legalább egyszer fogselymet, a hátsó fogakhoz fogköztisztító kefét használni. Ha egyik sincs kéznél, érdemes szájvízzel átöblíteni a szánkat.

  • Bírod a polírt? Akár igen, akár nem, kávé, vörösbor, illetve egyéb elszíneződést okozó étel, ital után érdemes „szemcsés” fogkrémmel átdörgölni a fogaid. Természetesen nem azonnal, hiszen elképzelhető, hogy ezek az italok, ételek megpuhítják a zománcot.

  • Érdemes lehet váltani! Manuális fogkefédet érdemes elektromosra cserélni. Hatékonyabb az elszíneződések, de akár a fogkő eltávolítása esetén is.

  • Róla se feledkezzünk meg! A fogakat naponta kétszer, a nyelvünket egyszer érdemes megtisztítani. Utóbbi is lehet baktériumok melegágya, ami felelős lehet a fogak szuvasodásáért, illetve a kellemetlen leheletért. Speciális nyelvtisztítóval, illetve kivételes esetben a fogkefe sörtéivel is át lehet dörgölni a nyelvünket.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...