2018.12.05. 11:43:50 12507 389

Így készül az egyedi, 2in1 karácsonyi dísz a vacsoraasztalra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az amerikai karácsonyi vígjátékok és családi filmek azon túl, hogy kissé kiszámíthatóak, sok remek ötletet is tartalmaznak az ünnepkör témájában: karácsonyfa díszítés, ételek, kültéri díszek. Mi most egy otthon is elkészíthető asztaldíszt veszünk terítékre, amibe kekszeket vagy sós krékereket vehetsz vagy apró ajándékot készíthetsz bele a vendégeidnek.

Asztaldísz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Asztaldísz

Te vagy a soros, hogy idén megtartsd a családi/baráti ünnepi vacsorát? Ha elég nagy asztalod van, díszítsd fel az asztal közepét és a terítéket is karácsonyi kellékekkel.

A tányérokba - vagy azok mellé – pedig készíthetsz egy Magyarországon még különlegességnek számító kis dekorációt, ami ajándékként is odaadható a vacsoravendégeidnek! Angliában a karácsonyi "cracker" nem hiányozhat a ünnepi asztalról, és mivel egy jó pofa dolog, érdemes kipróbálnod Neked is!

Amire szükséged lesz:

  • Könnyen formázható csomagolópapír, dekorpapír,
  • konyhai karton tekercstartók (vagy a jó öreg WC-papír tekercs),
  • vékony szalagok – kötözni és díszítéshez is,
  • opcionálisan kis csecsebecsék,
  • ragasztó,
  • olló,
  • és végezetül a töltőanyag, ami lehet kisebb játék, vagy akár ékszer is.

Mint ahogy azt a gyakorlott kézműveskedők kitalálhatták, a kartoncsövet méretre kell vágni - ha az túl hosszú -, majd a borítást kell szép egyenletesen ráragasztani arra.

Ezt úgy lehet a legegyszerűbben, ha vékonyan használod a ragasztó anyagot a karton felületén, és szép egyenletesen feltekered rá a papírt. A csomagoló anyagot előzetesen méretre is vághatod, csak arra figyelj, hogy a cső két végén jócskán túl lógjon a papír!

A túlnyúló részeket fogjuk összekötni, mintha szaloncukor végei lennének, de mielőtt lezárnánk a mutatós díszünket, tegyük bele a hengerekbe a „tölteléket”. A papírt kissé be is vagdoshatjuk, hogy könnyebb legyen a kartontekercs végeinél összefogni, ezután óvatosan rögzítsük azokat színes szalaggal.

Itt meg is állhatunk, ha mintás csomagolópapírt választottunk, ám az egyszínű bevonatot érdemes még tovább díszíteni, hogy különlegesebb legyen. Bármilyen színösszeállítást is választottál az idei karácsonyra, biztosan tudsz ahhoz passzoló alapanyagokat vásárolni – az arany, ezüst, piros és zöld mindig befutó, ám most is divatosak a natúr színek és termények. A karácsonyi keksztartó hengerek elkészítése szórakoztató és a kisebb gyerekeket is könnyű lesz bevonni a kreatív munkába.

Ráadásul két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a maradék csomagolóanyagok és szalagok is felhasználásra kerülhetnek!

Forrás: housebeautiful.com/uk/decorate/a23461893/make-your-own-christmas-crackers

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Öregedni jó! – 3+1 ok, amiért ne keseregj, ha egyre több a gyertya a tortádon!

Az öregedés természetes folyamat, amely minden ember életében bekövetkezik, és bár sokan félnek tőle, valójában számos előnyt is tartogat. Az idő múlásával szerzett tapasztalatok és bölcsesség hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, miközben egészségünk megőrzése érdekében is egyre tudatosabbá válunk.

Romantikus könyvajánlók olvasós-lazulós hétvégékre

Az Időkép.hu előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az eddig tapasztalt csúcshőmérsékletek feljebb kúsznak; ami miatt sokan arra érezhetnek késztetést, hogy árnyékos, hűvös helyre húzódva, a kezükben egy frissítő itallal és egy remek könyvvel töltsék a hétvégét. Amennyiben te is ezt tervezed, úgy akár az alábbi romantikus könyvajánlatok közül is kiválaszthatod a számodra szimpatikusnak tűnő olvasmányt.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.