2024.03.14. 17:50:22 6435 210

Így készül az egészséges, gyerekbarát avokádós-banános gofri
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kifogytál az ötletekből? Szeretnéd valami finom, de tápláló újdonsággal megörvendeztetni pár éves gyermekedet? Ne kutakodj tovább (már, ha akad erre időd), most megtaláltad, amit kerestél. Az avokádó jótékony hatásait már eleget méltattuk, eljött az idő, hogy a gyerkőc is megkóstolja. Na, nem csak úgy magában. Ezúttal gofri formába öntve tálalhatod, egy kevés banánnal megspékelve, így a kicsi is biztosan szívesen elmajszolja majd. Ez a finom falat az egészségének is jót tesz és te is bátran falatozhatsz belőle.

Avokádós gofri Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádós gofri Fotó: 123rf.hu

Ehhez a puha gofri elkészítéséhez használt mindkét gyümölcs változatos és ízletes táplálékforrást kínál, és könnyen beilleszthető az étrendbe. Emellett az avokádó és a banán egészséges alternatívái lehetnek a feldolgozott élelmiszereknek és édességeknek, amelyek gyakran magas cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek.

Készülhet az avokádós-banános gofri

Hozzávalók:

  • egy avokádó fele
  • egy banán fele
  • egy tojás
  • 3-4 kanál őrölt zabpehely vagy zabliszt
  • fahéj
  • vaj

Vágj félbe egy érett avokádót, távolítsd el a magját, majd kanalazd ki egy tálba a húsát. Ehhez tegyél egy fél banánt, majd pürésítsd őket egy villa segítségével. Üss hozzá egy tojást, és jól keverd össze a masszát. Most mehet bele a 3-4 kanálnyi zabliszt, de ha csak zabpehely van otthon, egy aprító segítségével megőrölheted te is. Ízesítsd fahéjjal, és egy kanállal alaposan dolgozd össze a keveréked. Kend ki a gofrisütőt egy kevés vajjal, és már öntheted is bele a masszát. Pár perc alatt készre sül a gofri. Tálalhatod pár szem bogyós gyümölccsel vagy/és görög joghurttal. A siker (gyerekmosoly) garantált. Jó étvágyat hozzá – akár az egész családnak!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...