2021.09.28. 09:00:00 6056 201

Így készül a nyári emléknapló - Magadnak, vagy ajándékba is adhatod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kinek valók a tematikus naplók? Mindenkinek! Ha gyakorlott naplóíró vagy, akkor azért, ha pedig nem tudsz rászokni a rendszeres (és nagyon is sok előnnyel járó) naplózásra, akkor azért! A nyári emléknapló összeállítása mindenki számára jó móka.

Készülő emléknapló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Készülő emléknapló

Keríts egy neked tetsző, lehetőleg kemény borítós füzetet - a gyönyörű butikkönyvek különösen jól illenek erre a feladatra -, és máris tódulhatnak bele a kellemesebbnél kellemesebb nyári emlékeid!
S hogy miért szeptember végén a legideálisabb ez a tevékenység?
Még elég frissek az élmények a felidézésükhöz, és már volt pár olyan hűvös nap is, amikor visszasírtuk a nyarat. Ugye, hogy jól esik visszaemlékezni?

Amiért megéri nyári emléknaplót készíteni

  • A szép emlékek idővel megkopnak, de röviden dokumentálva nem fognak a feledés homályába merülni. Ha neked túlnyomórészt nem a vidámságról szólt a nyár, akkor is nekiállhatsz a projektnek, minden érzelem helyet kaphat benne, nem csak a csupa pozitív!
  • Azon kívül, hogy kikapcsoló foglalatosság elkészíteni, még ajándéknak is tökéletes: Az élménytársak arcára biztosan mosolyt csalnak az együtt megélt történetek.
  • Nincs rá semmiféle szabály arról, hogy hogyan kell csinálni! Úgy és azt írsz bele, amit akarsz: Lehet kizárólag az elmúlt nyár emlékének megőrzésére koncentrálni, de készülhet válogatás a korábbi évek legemlékezetesebb történéseiből is.

Témaötletek nyári emlékmegőrzéshez

  1. Kedvenc nyári ételed és italod - Akár a recepteket is leírhatod képekkel illusztrálva.
  2. A legjobb koncert vagy fesztivál - Miért volt kiemelkedő? Kivel élted át?
  3. A legmeghatározóbb nyári olvasmány - Mit adott neked, amiért még mindig eszedbe jut?
  4. Kedvenc (új) nyári helyszíned - Ahová újra és újra ellátogatnál, pl. vízpart, kirándulóhely vagy egy étterem terasza.
  5. Legemlékezetesebb élmény - Legyen az akár egy lélegzetelállító pillanat, amikor megérkeztél valahová (akár érzelmileg is), egy hihetetlen kaland, amit újra és újra el lehet majd mesélni vagy egy új hagyomány, amit érdemes évről évre feleleveníteni.

Hogyan illusztrálható egy tematikus emléknapló?

Az ügyes kezűek már pár színes tollal is ki tudják dekorálni a szöveges részeket, a kézügyességgel kevésbé megáldottak pedig szövegkiemelőkkel, fényképekkel és matricákkal is felszerelkezhetnek.
Az élményeket írhatod hosszabb, egybefüggő szövegként, de címszavas megoldással is élhetsz, ha nem vagy a szavak embere.
A tervezgetéssel vagy az élmények átbeszélésével kapcsolatos üzenetváltások legviccesebb vagy legátütőbb részleteit is bele másolhatod ebbe a naplóba. (De a kinyomtatott képernyőfotó is mutatós lehet, ha bele ragasztod a füzet megfelelő lapjára.)

Ne feledd, hogy a különleges élmények elég, ha számodra különlegesek: Nem kell, hogy más is annak tartsa ezeket. A rohanó világban azonban érdemes picit megállni és elidőzni a boldog pillanatokban, hogy érzelmileg kicsit feltölthesd magad, vagy a közös emlékezéssel másokat is.

Forrás: www.urban-eve.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!