2022.03.30. 17:15:00 7664 232

Így készíts pad thai-t, hogy tökéletes legyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tökéletes pad thai elkészítésének titka abból fakad, hogy az összes hozzávalót előre el kell készítenünk, és gondoskodunk arról, hogy az étel különböző ízű elemei között megfelelő egyensúly legyen.

Phad thai - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Phad thai

A világ legjobb ételei között méltán helyet kapó thai étel, a pad thai legnagyobb titkának legtöbben azonban a házi kimchit tartják. Aki tart otthon tematikus vacsoraesteket, mindenképp próbálja meg egyszer saját kezűleg is elkészíteni a kimchivel együtt a pad thait!

A kimchi hozzávalói és elkészítése:

90 g finom tengeri só
2 db kínai kel, kb 1kg, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
5 cm-es darab friss gyömbér, meghámozva és apróra vágva
2 ek. chili pehely
2 tk. halszósz
2 db sárgarépa, lereszelve
5 db újhagyma, vékonyra szeletelve

Egy nagy tálban alaposan dörzsöld át sóval a káposztát, és hagyd állni 1 órán keresztül, hogy megpuhulhasson. Egy kis csészében keverd össze az alábbiakat: fokhagyma, gyömbér, chili pehely és halszósz.
Egy szűrő segítségével csepegtesd le a káposztát úgy, hogy a sós lé egy része a tálban maradjon. Keverd össze a sárgarépát és az újhagymát a káposztával. Adj hozzá egy kis káposztalevet, ha lazítani kell a keveréket. A hozzávalókat 1 literes befőttes üvegbe töltjük, és légmentesen lezárva legalább 5 napig hagyjuk fermentálódni szobahőmérsékleten.

A pad thai hozzávalói és elkészítése:

200 gr lapos rizstészta (vagy 600 gr készre főtt lapos rizstészta)
1 ek. tamarind paszta
3 ek. halszósz
1 tk. cukor
1-2 tk. chili pehely
2 ek. növényi olaj, plusz a tésztához egy kevés
300 gr kockára vágott csirke (vagy tofu vagy garnélarák)
1 db vöröshagyma, vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
2 db enyhén felvert tojás
40 gr kesudió (vagy földimogyoró) durvára vágva
1 csokor újhagyma, vékonyra szeletelve
150 gr kimchi
200 gr babcsíra
1-1 kis csokor durvára vágott bazsalikomlevél és mentalevél
halszósz, chili ízlés szerint
1 db szeletekre vágott lime

A tésztát főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd csepegtesd le és adj hozzá néhány csepp olajat, hogy ne tapadjon össze. Készíts szószt a tamarind paszta, a halszósz és a cukor összekeverésével. Forralj fel egy kisebb serpenyőben, hogy a cukor feloldódjon. Add hozzá a chili pehelyet és tedd félre.
Egy wokban vagy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat nagy lángon. Add hozzá a csirkét és a hagymát, majd kevergetve pirítsd kb. nyolc percig, amíg majdnem meg nem fő. A fokhagymát és a felvert tojást öntsük bele a serpenyőbe a párolás utolsó két percében.
A tésztát hozzáadva gyakran kevergetve pirítsuk további három percig az ételt, ügyelve arra, hogy a csirke átsüljön. Ezután add hozzá a kesudió felét, az újhagymát, a kimchit és a babcsírát, és gyorsan pirítsd ezeket is hozzá.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék kesudióval és a fűszernövényekkel, lime-karikákkal tálaljuk.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...