2016.01.21. 15:43:24 10164 316

Így járulhat hozzá az otthonod a boldogságodhoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kényelmes, tiszta és rendezett az otthonod? Nos, lehet, hogy ezeknél az alap dolgoknál egy picit többre van szükség ahhoz, hogy a lakásod vagy házad hozzájáruljon a boldogságodhoz! A következő dolgokat különböző kutatásokkal támasztották alá, és egytől egyik elősegítik az örömérzetet. Lássuk!

Boldog otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog otthon

1. A falak színe? Legyen sárga vagy zöld!

Egy amszterdami kutatás azt találta, hogy a sárga és a zöld szín járul hozzá a leginkább a boldogság érzéséhez. Mivel ezek egészen élénk színek, így nem biztos, hogy mindenki szívesen bevállalná az egész otthonában. Azt javasoljuk, hogy a négyből csak egy-egy falat áldozzatok fel a boldogság oltárán, a többi nem szükséges, hogy ilyen erőteljes színű legyen.

2. Friss virág a vázába

A Rutgers kísérlete szerint a színes virágok jelenléte kellemes érzéseket vált ki az emberekből, és elégedettséggel tölti el őket. Ha magunkból indulok ki, akkor ezzel teljesen egyet tudok érteni. Imádom, ha van itthon virág. Ilyenkor a tél közepén pedig kifejezetten vágyom is a virágokra. Ha nem szeretnél friss, vágott virágra pénzt költeni, vásárolj jácint vagy nárcisz hagymákat és csuda boldog leszel, amikor kibújnak és virágozni kezdenek.

3. Fotók

A saját emlékeinket, szeretteinket ábrázoló fotók nyugalommal és pozitív érzésekkel töltenek el minket a Portsmouth Egyetem kutatásai szerint. Ezzel a kutatással is határozottan egyetértek, gyakran készítünk fotómontázsokat az élményeinkről, és a lakás több pontján láthatóak szeretteink, sőt, barátaink is. Határozottan feldobódok, ha csak egy pillanatra is rájuk tekintek, így a kutatást csak alátámasztani tudom.

4. Vanília illatú gyertyák

A gyertyafény megnyugtat, ebben gondolom mindannyian egyetértünk. Ezenkívül az illata is hozzájárulhat a hangulatunkhoz. A Chemical Senses kutatása szerint a vanília illat az egyik legjobb hangulatjavító.

5. Háziállatok

Különösen a kutyák alkalmasak arra, hogy a gazdájukat a szociális kirekesztettség érzésétől megszabadítsák. A kutatások szerint a háziállatok átsegíthetik gazdáikat egy-egy nehéz helyzeten és gyakorlatilag javíthatják az életszínvonalukat is.

6. A kevesebb több

Egy túlzsúfolt otthont nehéz rendben tartani, és a kuplerájt a nők hajlamosak saját személyes vereségüknek tekinteni, ezáltal feszültebbé és stresszesebbé válnak. Ezt elkerülendő, ne halmozz fel felesleges dolgokat és porfogókat. Olvasd el inkább ezt a cikket: A rendezetlen otthon rossz hatással lehet egészségedre

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...