2021.12.04. 15:30:45 7148 260

Igaz, hamar sötétedik, de ne legyünk depressziósak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tél és a karácsonyi ünnepek elég ellentmondásos időszaknak tekinthetők az emberek életében. Egyrészt a hideg ellenére megvan a maga szépsége és hangulata ennek az évszaknak. Másrészt a nyárral és az ősszel véget ér a napsütötte, vidám és hosszú nappalok sora, ami hát, valljuk be, elég fájdalmasan érint sok mindenkit. A gyerekek is nehezen viselik a bezártságot, hiszen tele vannak energiával, amit a szabad levegőn sokkal egyszerűbb levezetni és kiélni. Így viszont a négy fal közé kényszerülve nem csak nekik, de a szüleiknek is elég nehéz az életük. Hogyan éljük túl a hosszú, téli, sötét estéket?

Kikapcsolódás az ünnepek előtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kikapcsolódás az ünnepek előtt

A családosok a fáradtságtól azt érzik, hogy nem elég, hogy a munkastressz kimeríti őket, még otthon sem lehet egyetlen percnyi nyugalmuk sem a gyerekek mellett. Az egyedülállók vagy a családtól távolba szakadtak pedig ilyenkor hajlamosak mély depresszióba süppedni.

Nézzünk néhány jó ötletet és programot, ami segít átvészelni a nehezebb időszakokat

Ha családosok vagyunk és időnként már zsong a fejünk a gyerekzsivajtól, és némi csendre, egy kis nyugalomra vágyunk, sok mindent tehetünk. Mindenképp beszéljük ezt meg a családon belül a felnőttekkel, a társunkkal. Ha csak csendben szenvedünk az nem old meg semmit. A kommunikáció és a közös megoldások sokat lendítenek a dolgokon. Igyekezzünk mindenki számára egy kis ÉNidőt biztosítani. Ezt pedig, ha a gyerekeink már elég idősek és megbeszéljük velük is, el fogják fogadni. Mit jelent ez pontosabban? A gyerekekkel együtt is szervezhetünk ÉNidőt, amikor megbeszéljük velük, hogy most valami olyan csendes tevékenységet fogunk végezni, ami mindenkit megnyugtat és élvezetes lehet.

Például a meleg, gyertyafényes szobában tévézés helyett zenét hallgatunk. Közben, hogy mégse tétlenül üljünk, kézműveskedhetünk is. Ilyenkor az egyik szülő félre tud vonulni egy kicsit, és előveheti a kedvenc könyvét. Máris jobban érzi majd magát mindenki. Én ilyenkor szoktam sütni-főzni a kislányommal. Kipróbálunk érdekes recepteket. Karácsonyi ajándékokat és képeslapokat készítünk. Mesét olvasunk és azt is nagyon imádja, amikor gyorsan ágyba bújunk a plüss pizsamáinkba bújva, és jöhet a simizés, masszírozás. Igazán jólesik, mindkettőnket feltölt. Ilyenkor a karácsonyi fények égnek a szobában és nagyon szeretjük az illatgyertyákat, mécseseket is.

Ha valaki egyedül tölti a téli estéket se csüggedjen. A zene és a gyertyafény remekül megnyugtatnak. Lehet olvasgatni, kézimunkázni, és ha személyesen talán nem is, de online beszélgetni az ismerősökkel, barátokkal. Rengeteg online program elérhető már az éterben, ki sem kell mozdulnunk. Ha viszont megtehetjük, akkor mégis sétáljunk nagyokat.

Minden esetben fontos a levegőzés és a sok mozgás. Ha csak tehetjük, családdal vagy egyedül sétáljunk nagyokat. Kiránduljunk télen is, akár a kivilágított karácsonyi városban is gyönyörködhetünk kedvünkre, mindenképp felvidít egy kis mozgás. Igyunk sok teát, lehetőleg különféle gyógyteákat. Fontos a téli időszakban a szervezet számára a vitaminok és ásványi anyagok pótlása, élen a D és C vitaminokkal. Ne hagyjuk, hogy a rossz hangulat eluralkodjon rajtunk. Minden perc számít, amit pozitívan töltünk, különösen ilyenkor télen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...