2019.01.16. 13:16:44 11235 392

Idézzük meg a karácsonyt! – Egy finom likőrrel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig pár napja, hete múltak el a téli ünnepek, máris nosztalgiával telve gondolunk vissza a mögöttünk álló karácsonyra! A nyugalomra, az ízekre, illatokra, a családdal, barátokkal együtt töltött időre. Apropó, ízek, illatok! Idézzük csak vissza ezeket egy ital erejéig!

Mandarin likőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mandarin likőr

Az isteni narancsos, mandarinos illat bizony sokunknál a karácsonyhoz köthető. És ha már így van, bolondítsuk meg ezt a finom csemegét egy kis alkohollal, és már kész is egy fincsi ital!

Íme, a hozzávalók:

  • 1,2 kg mandarin

  • 1 db narancs

  • 25 dkg barnacukor

  • 3 dl vodka

  • 4 db csillagánizs

  • 1 rúd vanília

A mandarinokat vágjuk félbe, és préseljük ki a levüket. Körülbelül 7 dl lé nyerhető így. Az egyik mandarin héját fejtsd le vékonyan úgy, hogy egyáltalán ne maradjon rajt a fehér borítás. Ha ez nehézkes, akkor reszeld le a gyümölcs külső borítását. Felezd meg a vanília rudakat, majd hosszában vágd fel. A gyümölcsök kinyomott levét egy szitán keresztül töltsük át egy edénybe, tegyük bele a cukrot, a csillagánizst, a felezett vanília rudat és a narancs héját. Forraljuk őket össze, hagyjuk forrni kicsit, majd negyed órát lassú tűzön melegítsük még. Végül vegyük le e tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha megvan, szűrhetjük is a szirupunkat. Javasolt egy szita segítségével néhányszor átszűrni. Végül mehet bele a vodka, amelyet alaposan keverjünk el benne. Ha ezzel megvagyunk, már mehet is a hűtőbe, aztán a poharakba!

A jó hír, hogy hetekig eláll ez a finomság a hűtőben!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...