2023.02.17. 17:36:41 6716 258

Ideális otthoni edzőterem? Segítünk a legfontosabb eszközök beszerzésében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szinte mindenkinek tetszik az ötlet, hogy saját edzőterme legyen a garázsban, a pincében vagy a nappali sarkában. Ezzel szemben kevesen érzik úgy, hogy az anyagi lehetőségeikbe beleférne egy ilyen hely kialakítása. Pedig ez tévhit, hiszen akár alacsony költségvetés mellett is belevághatunk. Meg fogsz lepődni, milyen kevésbe kerülhet a saját otthoni edzőterem létrehozása, ha összegyűjtöd a legjobb eszközöket.

Edzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Edzés

Edzőpad

Bár az edzőpad nem feltétlenül az az eszköz, amit nélkülözhetetlennek tartanánk, sokak számára gyakran használt felszerelés lesz. Sokan csak fekvenyomásnál használják, pedig számos más mozgáshoz is használható a felsőtesttől az alsó testig. A vásárláskor a sokoldalúságra kell törekednie, amiben egy hordozható pad sokat segíthet.

A fekvenyomás egyike a négy legfontosabb gyakorlatnak, amelyeket otthoni edzőtermében kivitelezhet. Egy edzőpad megfizethető, és növelheti a legtöbb felszerelés haszosságát is. Használható többek közt guggolásokhoz, sorokhoz, tricepsz gyakorlatokhoz, lépcsőzéshez, boxugráshoz és számos más gyakorlathoz, amelyek közt akár meg is pihenhet a padon.

A legtöbb ember számára tanácsolható, hogy először egy lapos padot vásároljon. A lejtős padok nagyszerűek, az olcsó modellek azonban általában nem ideálisak a fekvenyomáshoz, ahogy a lejtős gyakorlatokhoz sem. Bár használtan gyakran kaphatók lapos padok, a jó padok manapság olcsón is beszerezhetők.

A kézi súlyzó és a súlyok

A mindenható kézi súlyzó talán a legfontosabb felszerelés minden otthoni edzőteremben. Nem számít a célod, legalább egy ideig súlyzónak kell lennie a kezedben, mivel a leghatékonyabb és egyúttal a legsokoldalúbb eszköz. Egyetlen felszerelés sem használható annyiféle célra, mint a súlyzó, és a legjobb az egészben, hogy látványos eredményeket produkál.

Ha a súlyzó megvan, akkor a következő lépés a súlyok beszerzése. A legjobb súlyzók valószínűleg a legköltségesebb felszerelések az edzőteremben. Kezdheted kis súllyal, de általában arra jutsz majd, hogy egyszerre több súlyra is szükséged van. Szerencsére a súlyzók meglehetősen olcsón beszerezhetők és akár használtan is, így nem kell egy vagyont költeni rájuk.

Ami a gumi- vagy vaslemezeket illeti, mindkét típusból széles a skála. A gumilemezek jobbak a garázsban, mivel a leejtésük esetén sem károsítják a padlót, ugyanakkor jóval drágábbak lehetnek, mint a vaslemezek.

Guggoló állvány

A guggoló állvány szinte minden otthoni edzőterem központi eleme. Nem számít, milyen céljaid vannak, nagy szerepet fog játszani abban, hogy elérd őket. A súlyzó után a legsokoldalúbb eszköz, amely a guggolás és emelés mellett kiválóan alkalmas a húzódzkodásra is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...