2015.08.01. 08:28:30 9325 258

Hűtsd magad chilipaprikával! – Tessék?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük a nyarat, sőt, imádjuk, mert vízpart, meg szabadság meg minden. De szépségei ellenére, azért, hogy megkukulunk a napokig tartó kánikulában, valahogy nem vagyunk oda. Nincs az a vízmennyiség, amit ne tudnánk meginni és legszívesebben egész nap a zuhany alatt állnánk. De most itt egy forradalmi megoldás!

Chilipaprika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilipaprika

Ennek neve a chilipaprika, jobban mondva az annak csípősségét okozó kapszaicin. Ha chilipaprikát eszel, forróság önt el, amelytől beindul a verejtékképződés. Az meg ugye hűt…

Mindegy a hogyan

Hogy hogy fogyasztod, az már csak a Te döntésed: eheted nyersen (így nagyjából egy hétig áll el a hűtődben) is, de bejuttathatod szárított formában is a szervezetedbe. Tartósíthatod olajban, de savanyíthatod is.

Használd fel!

De készíthetsz belőle finom szószt is. A vietnámi mondjuk így néz ki: A chilit keverd össze felaprított újhagymával, fokhagymával, ecettel, halszósszal, langyos vízzel és ízesítsd lime-mal, cukorral.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.