2015.08.01. 08:28:30 9454 258

Hűtsd magad chilipaprikával! – Tessék?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük a nyarat, sőt, imádjuk, mert vízpart, meg szabadság meg minden. De szépségei ellenére, azért, hogy megkukulunk a napokig tartó kánikulában, valahogy nem vagyunk oda. Nincs az a vízmennyiség, amit ne tudnánk meginni és legszívesebben egész nap a zuhany alatt állnánk. De most itt egy forradalmi megoldás!

Chilipaprika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilipaprika

Ennek neve a chilipaprika, jobban mondva az annak csípősségét okozó kapszaicin. Ha chilipaprikát eszel, forróság önt el, amelytől beindul a verejtékképződés. Az meg ugye hűt…

Mindegy a hogyan

Hogy hogy fogyasztod, az már csak a Te döntésed: eheted nyersen (így nagyjából egy hétig áll el a hűtődben) is, de bejuttathatod szárított formában is a szervezetedbe. Tartósíthatod olajban, de savanyíthatod is.

Használd fel!

De készíthetsz belőle finom szószt is. A vietnámi mondjuk így néz ki: A chilit keverd össze felaprított újhagymával, fokhagymával, ecettel, halszósszal, langyos vízzel és ízesítsd lime-mal, cukorral.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?