2020.04.09. 17:35:12 9706 264

Húsvéti játékok az udvarban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A húsvéti nyuszin kívül gyönyörű idő is ígérkezik a hétvégére. Használjuk ki, menjünk ki a kertbe a gyerekekkel. Játsszunk húsvéti játékokat, csináljunk jó bulit az ünnepből otthon – ha már a család látogatás kimarad. A nagyiék pedig gyönyörködhetnek a képekben és nevethetnek a videókon!

Gyerek a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek a kertben

A gyerekek mindig az élményeket őrzik meg hosszútávon, az okozza az igazi boldogságot nem a sok-sok ajándék, nem a drága tárgyak és nem a töméntelen édesség. Adjunk nekik közös élményt húsvétra, amikkel családi hagyományt teremthetünk és amik miatt évtizedek múltán is szeretet szökik a szívükbe a húsvét szó hallatán!

Izgalmas kincskeresés!

Egy-két csokitojást, apró ajándékot szinte minden csemetének hoz a nyuszi. Tegyük izgalmassá a dolgot, rejtse el a nyuszi (Anyuci vagy Apuci) a kertben vagy a lakásban az ajándékokat! Ne dugjuk bonyolult helyre, ha szükséges, segítsük a kicsiket „hideg-meleg” játékkal a tojáskeresésben, vagy rajzoljunk nekik egyszerű, de kicsit gondolkodós kincsestérképet. Ritkán jut eszünkbe, hogy a gyerekeinknek, unokáinknak igazi kincs, amit mi magunk készítünk, akkor is, ha az csak egy kis rajz vagy épp egy hajtogatott papírnyuszi. Ilyen meglepetéseket is érdemes elrejtenünk.

Mindent nyuszi-ugrásban!

Csináljatok egyszerű akadálypályát az udvaron, vödröket, hullahopp karikát, ugrálókötelet, botokat használva. Elő a stoppert és mehet a verseny! Bukfenc, ugrás, akadálykerülés és rögvest kiderül ki gyűjti össze a legtöbb pontot! A gyerekek sokkal jobban élvezik, ha mi magunk is beszállunk, nem csak ők versengenek egymással. Lakásban is megrendezhetjük a tapsi-bajnokságot, ekkor párnákkal, üres edényekkel alakíthatunk ki akadályokat.

Vigyázz, kész, rajt… Tojásfutás!

Evőkanálra és 1-2 főtt tojásra (héjastól) lesz szükség a játékhoz. Biztosan marad a reggeliből. Jelöljünk ki pályát és indulhat a verseny! A megmérettetés során kanalunkban a tojást egyensúlyozva kell minél gyorsabban eljutnunk a célig. Hogy kiegyensúlyozott legyen a küzdelem, a nagyobbak és a felnőttek szájukkal, míg a kicsik a kezükben tartsák a kanál nyelét! Legyetek óvatosak, hogy senki ne sérüljön meg egy esetleges váratlan bukfenc során!

Óvatos dobás

Ezt a klasszikust is lehet bent játszani, de akkor szerencsésebb a konyhát választani a játék színteréül! Számoljunk le az ünnep erejéig azzal az elképzeléssel, hogy az étel nem játék. Alkossatok párokat, vagy ha páratlanul vagytok, álljatok szűk körbe. Dobjátok egymásnak a tojást és minden kört követően lépjetek egyet hátra. Páros játék esetén az a pár nyer, aki több lépést tudott megtenni a tojás eltörése nélkül, míg körben állva az esik ki először, akinél az első tojás széttört, a játék pedig megy tovább.

Tojásgolf

Szükségetek lesz hozzá egy fakanálra, néhány nyers, különbözőre festett tojásra (hogy egyértelmű legyen, melyik kié) és egy kötélre. A kötelet fektessétek a földre, majd a tojást a fakanál segítségével lökjétek a kötél által kijelölt pályán minél messzebbre, anélkül, hogy eltörne. Akinek a tojása a leghosszabb utat teszi meg sérülés nélkül, az lesz a játék győztese!

Tojásséta

Figyelem, ebben a játékban garantált a kacagás! A feladathoz alkossatok párokat, vegyetek elő egy doboz nyers tojást és annyi tálat, amennyi csapatban játszotok. Jelöljétek ki a versenypályát, és nézzétek meg, melyik csapat tud több tojást eljuttatni a tálkájába épségben. Persze van egy kis nehezítés: A tojásokat mindig két csapattagnak együtt kell a kosárig vinnie és kézzel egyáltalán nem foghatják meg!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?