2017.09.30. 10:40:48 16845 368

Huss és a szag elillan! – Így tüntesd el a cigarettaszagot a lakásból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos, jártam már olyan lakásban, ahol évekig, sőt, évtizedekig dohányoztak a négy fal között. Hiába volt az udvar, az erkély, rágyújtani mégis kényelmesebb volt odabent, pláne télen. Aztán jött egy valami, esetleg valaki, egy unoka személyében, vagy egy rég várt felújítás, aki/ami után (önszántukból) kiszorultak a dohányosok.

Cigarettafüst - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cigarettafüst

Ugyan rágyújtani már csak a bejárati/erkélyajtón kívül lehetett, a kellemetlen „cigiszag” bent maradt, a falakba, bútorokba „épülve”. Egy festés, bár kissé macerás, de sokat segíthet a dolgon, ilyenkor a bútorokat sem árt szépen áttörölni. Ám ha gyors segítség kell, ezek a természetes módszerek a segítségedre lehetnek.

A folyékony csoda

Bizony, az ecet jótékony hatásait már nem egyszer taglaltuk mi is! Vízkő, egyéb foltok ellen például verhetetlen! De a cigarettaszag ellen is felveszi a kesztyűt! Csak forralj fel egy kis vizet, majd tegyél bele egy kis ecetet. Ezután kis adagokra kiosztva tegyél a keverékből a lakás különböző pontjaira. Az ecet megköti, szinte magához vonzza a kellemetlen illatokat.

Egy jó fekete?

Nem csak reggelente jó a frissen főtt kávé illatára ébredni! Ha rendszeresen kávéfogyasztó vagy, egy adag lefőzésével szinte azonnal eltűntetheted a kellemetlen cigiszagot az otthonodból! Jó segítség lehet akkor ez a fekete ital, ha nem bírod az ecet erős illatát, és valami más megoldást keresel a szúrós szagú folyadék helyett.

Pótold a C-vitamint éééés…

… űzd el a dohányszagot egy kis citrommal! Hasonlóan működik, mint az ecet: forralj fel vizet, majd mehet bele pár csepp citromlé, vagy néhány szelet citromkarika. Most ezt a keveréket önts kis edénykékbe és pakold őket szét a lakás problémás részein!

Virágot a virágnak…

…rózsavizet a dohányfüstös lakásnak!:-) A fabútorokat is könnyen megóvhatod a kellemetlen szagoktól, ha átkened őket egy kis rózsavízzel. De kerülhet belőle a textíliákra, párnákra is, hogy a cigiszag helyett finom rózsaillat lengje őket körül. Csupán egyetlen apró „mellékhatással” kell számolnod: a finom illat nyugodt, pihentető alvást eredményez majd, aminek köszönhetően eltűnnek a szem körüli karikák, de talán még az apróbb ráncok is.:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...