2018.04.22. 08:34:45 13710 371

Hungarocell a virágcserépbe? – Miért ne?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a tavasz, kertészkedés, átültetés, kiültetés, kinti, ám télre bentre, vagyis melegebb helyre „száműzött” kisebb és nagyobb növények „kitelepítése” következik. Apropó, nagyobb növények! Apropó, kitelepítés! Te is megszenveded az óriási edények be- és kicipelését?

Hungarocell - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hungarocell

Ha igen a válasz a fenti kérdésre, akkor ez a tipp talán Neked is segíthet!

Végy egy darab hungarocellt!

Szóval, csupán egy darabka hungarocellre lesz szükséged, meg persze a nagyobb méretű növényre és annak cserepére. (Esetleg egy új cserépre, ha épp átültetés előtt áll az a bizonyos növényke.) Mielőtt a föld a cserépbe kerül, az aljára szórj apró hungarocell darabokat. Arra ügyelj, hogy azért kicsit szellősen legyenek a darabkák. Majd erre mehet a föld, és persze bele a növény. Ez a hungarocell réteg kicsit könnyít az edény súlyán, talán könnyebb lesz cipelni.

És miért jó még a hungarocell a virágcserépbe?

Jó nedvszívó képességének köszönhetően nem engedi, hogy felgyűljön a virágföldben a víz, magába szívja, illetve elvezeti a felesleges vizet. Arra ügyelni kell, hogy a cserép alján lévő lyukat ne tömítsék el a kis darabok, különben ebben az estben is panghat a víz az edényben/földben, ami a növény elrohadásához is vezethet.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.