2017.08.03. 12:50:09 10190 276

Hozd magad nyaralós formába extra rövid idő alatt 5 S.O.S. trükkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyakadon a nyári vakáció, de kissé félve gondolsz az erős napfényben töltendő vízparti napokra? Készítsd fel alakodat és bőrödet pár hét vagy akár 8 nap alatt a nyaralásra! Szerelkezz fel az egyszerű és hatásos tippekkel, és élvezd gondtalanul a szabadságodat. :)

Lány a tengerparton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lány a tengerparton

1. tipp - Tedd rendbe a vízháztartásodat!

Korlátozd a só fogyasztását! Ám csak óvatosan a csökkentett mértékkel, mert só nélkül a szervezeted nem tudja megkötni a szükséges vízmennyiséget. A forróságban pedig szükség van ásványi anyagokra és elegendő (szénsavmentes) vízre. A jéghideg, citrom,- és uborkakarikákkal felturbózott víz több kalória elégetésére serkentheti a szervezetedet! A felesleges vizet csalántea fogyasztásával tudod kihajtani szervezetedből, aminek hatására kevesebbet fog mutatni a mérleg. Természetesen, hogy ne tartsa vissza a vizet, az alkoholos italokat is célszerű száműzni.

2. tipp - Étkezz megfelelően a lapos(abb:)) hasért!

Többször étkezz a nap folyamán, persze kisebb adagokat, mint egy-egy szokásos főétkezés alkalmával. Továbbá kerüld el, amennyire lehet, a szénhidrátokat és a számodra puffasztó hatással bíró étkeket, ilyen lehet a karfiol, a banán, a bab, és érzékenység esetén akár a glutén vagy a tejtermékek is. …és igen! A csalónap csak heti egyszer egy étkezés erejéig megengedett.

3. tipp - Tedd bőrödet belsőleg is ellenállóvá a napégés ellen!

A gyümölcsfogyasztás fontosságáról sokat halhattál már, mégis újból aktuális ez a téma. Eper, sárgabarack, és görögdinnye a csoda gyümölcseink a nyáron, mert a bennük lévő anyagok védik és táplálják a bőrt. Likopin és béta-karotin tartalmú zöldségeket fogyasztva bőröd pedig jobban fog barnulni. Amikor csak teheted, tégy a tányérodra répát, paradicsomot vagy spenótot. Bár így kevesebb eséllyel fogsz leégni, de azért a napfényvédő szerek használatát se hanyagold majd el!

4. tipp – Ne felejtsd a vitaminokat!

C-vitamint nem csak az influenza szezonban érdemes szedni, hanem egész éven át! A kollagén termelésében játszott szerepe - aminek köszönhetően bőrünk feszesebb marad – mellett a napégés kezeléséhez is fontos ez a vitamin.

Alapvető élettani hatások miatt a D-vitamint is érdemes pótolni, mivel a legújabb kutatások szerint szervezetünk a napfény hatására sem tud annyit termelni, amennyire szükségünk lenne.

5. tipp - Aludj eleget a másnapi étvágy csökkentéséért!

Ha figyelmesen olvasod cikkeinket, akkor bizonyára nem ismeretlen számodra az a tény, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pozitívan befolyásolja többek között az étvágyat is. Azaz napi több száz kalóriával kevesebbet esznek azok, akik kipihentek. Álmodj tehát az álomalakért!

Természetesen tovább fokozható a kedvező hatás, ha mindezek mellett lehetőleg napi rendszerességgel beiktatsz úgy 20-30 percnyi mozgást is.

Szuper vakációt kívánunk!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...