2018.12.01. 08:30:35 12032 384

Hopp, egy folt! – Csak az ecetes olló segíthet?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a december, amikor is jönnek a kiöltözős, „szépfrizurás”, „szépruhás”, „szupersminkes” rendezvények, céges vacsorák, karácsonyi bulik, a szilveszterről meg már ne is beszéljünk! Apropó, szupersmink! Van az úgy, hogy bármennyire igyekszünk, egy apró szemhéjfesték, egy kis rúzs kerül a ruhánkra is…

Vörösbor folt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbor folt

Persze, első riadalmunkban azonnal nyúlnánk a legerősebb tisztítószer után, holott elég, ha ismerünk néhány házi praktikát!

Nem csak az arcra jó!

Ha nagy a baj, néhány csepp arcvíz is kerülhet a foltra. Dörgöljük meg a foltot, majd tiszta vízzel öblítsük ki! Az arcvíz alkoholtartalma miatt azért óvatosan bánjunk ezzel a szerrel, nehogy még több folt keletkezzen a ruhánkon!

Hajszárító, óóóó!

Egy kis púder vagy szemhéjfesték került a ruhádra! Semmiképpen se az ujjaddal, esetleg egy zsebkendővel próbáld letörölni! Fújj rá egy kis hideg levegőt a hajszárítóddal, hogy az apró darabkák lekerüljenek az anyagról! A maradék folt a következő mosással eltűnik majd!

Nem csak szappanként ismert!

Az epeszappanról már nálunk is olvashattál, úgyhogy nem ismeretlen tisztítószer előttünk. Ám ha kényesebb anyagokból, úgy mint például selyem, kellene szintén kényes foltot eltávolítani, az epeszappan spray változata lesz a segítségedre. Csak fújd a foltra, hagyd hatni pár percig, majd meleg vízzel öblítsd le, esetleg öblítés nélkül dobd a mosógépbe.

Fehérít is!

Az elszürkült ruháidon hamar segíthet egy csomag sütőpor, ha fehér port a mosógépbe szórod mosás előtt. Ám ugyanígy segíthet pár gramm is egy-egy sminkfolton, ami a ruhádon landolt! Szórj a sütőporból egy keveset a foltra, amit előzőleg megnedvesítettél, és hagyd, hogy kicsit felhabozzon! Maradjon így 1 órácskát, majd mehet a mosógépbe!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...