2020.11.28. 12:10:38 9362 235

Hogyan védheted a környezetet az étkezéseddel? Eláruljuk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezés ugyanolyan fontos része lehet a környezetvédelemnek, mint a tudatos hulladékgazdálkodás. Az hogy éppen mit eszünk, esetleg mit nem eszünk meg, nagymértékben befolyásolja a környezetünket. Ha segíteni szeretnél Földanyánkon, van néhány megszívlelendő tanácsunk!

Piac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Piac

Egy világszintű felmérés során kijelenthető, hogy főként az állattartás és a nekik termesztett táplálék miatt a mezőgazdasági területek a bolygó szárazföldjeinek 83%-át foglalják már el! Ha belegondolsz, hogy a maradékon kell osztoznia az embereknek és a vadvilágnak, hát nem túl fényes a természetes élőhelyek és a vadállatok helyzete.

Amit a vadon élő populációk számának csökkenése ellen tehetsz – a kutatók szerint:

1. Koncentrálj a növényi fehérjére!

  • A bab, a lencse és a diófélék nagyszerű fehérjeforrások, igyekezzünk minél többféle ételt fogyasztani ezekből! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy soha többé ne egyél húst, de a húsok és a zöldségek arányát az egészséged szempontjából is érdemes lenne felcserélned.
  • A húsbevitel csökkentése a számítások szerint nagyban hozzájárulhat az erdős területek helyreállításához, és ez lássuk be, hogy a levegő minőségén nagyban javítana!

2. Élj maradékmentesen!

  • A jelenlegi élelmiszerrendszer másik nagy kérdése a köztudottan hatalmas számban termelt hulladékunk. A becslések szerint ennek 30-40 %-át eldobott ételek teszik ki. A mostani élelmiszerárak mellett ez hatalmas luxus. A saját pénztárcánk is jól jár, ha nem pazarolunk, ugye?
  • Az elpazarolt élelmiszerek a hulladéklerakókba kerülnek, és még több ott keletkezett metángázzal együtt jutnak a légkörbe, hogy aztán tovább rontsanak az üvegházhatáson.

3. Főzzél ma is magadnak!

A félkész és a kész termékek előállításához szükséges fosszilis tüzelőanyagok, víz és munkaerő is beleszámíthat ezek miatt a pazarlásba. Amikor csak lehet, fogyasszunk minél kevésbé feldolgozott élelmiszert! Időrabló? Lehet, de jobb tudni, mit eszel meg, így egészségedre is jobban vigyázhatsz!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...