2017.10.12. 17:57:32 38797 352

Hogyan tisztítsd meg hajkefédet hatékonyan és higiénikusan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kozmetikai ecsetek és applikátorok mellett a hajkefék és fésűk is azok közé a mindennapi segítőtársak közé tartoznak, amelyek tisztítását sajnos hajlamosak vagyunk elodázni. Ezzel nemcsak az a probléma, hogy hamarabb mennek tönkre, de bizony fertőzésveszély is fennállhat, ha erősen szennyezett eszközt használsz!

Hajkefe tisztítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajkefe tisztítása

Ugye te sem (szívesen) fésülöd meg a frissen mosott, illatos hajadat egy hajlakk maradékkal és korpával szennyezett hajkefével?

A hajkefe tisztítása nem is olyan ördöngösség, ha követed a következőben leírt lépéseket!

Műanyag és fém hajkefék tisztítása

1. lépés – előkészítés

Értelemszerűen sorakoztasd fel a kihullott hajszálakkal teli és/vagy hajápolási szerektől ragacsos (kör)keféket és fésűket, majd készítsd elő az alábbiakat:

  • egy stil fésűt (hegyes végű tupírfésű) vagy tollat,
  • egy ollót,
  • egy tiszta fogkefét,
  • szódabikarbónát,
  • egy keveset a samponodból.

2. lépés – lazítás és vágás

Fogd meg a hajkefédet és a tupírfésűd hegyes nyelével lazítsd fel a kefébe tapadt hajszálakat. A lehető legtöbb irányból piszkáld felfelé ezeket. Hogy minél jobban el tudd távolítani a kihullott hajszálakat, középen vágd ketté ollóval a fellazított hajcsomót. Meglásd, ezután a kezeddel könnyedén le tudod szedni a keféről.

3. lépés – tisztítás és áztatás

Kevés vízben keverj össze 1-1 teáskanálnyit a kedvenc samponodból és szódabikarbónából. Ebbe a keverékbe kell belemártogatnod a fogkefét, hogy alaposan meg tudd tisztítani a fésűt a sörték és fogak között is. Igyekezz lentről felfelé forgatni a fogkefét a hajkefe „tüskéinek” tövében, így jóval több szennyeződést távolíthatsz el.

Ezután már csak tiszta vízbe kell mártogatnod a hajkefét, amit végül egy törölközőn szárazra száríthatsz.

Fa (berakásos) kefék és fésűk tisztítása

Abban ugye egyetértünk, hogy a fa és a nedvesség nem túl jó kombináció? Ezt hogyan hidald át? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Az első két lépéssort nyugodtan alkalmazhatod a fából készült kefék esetében is, csak a nagyon vizezős, áztatós részt kell elfelejteni. A szódabikarbóna és a sampon helyett 5 csepp teafaolajt csepegtess egy kevés vízbe, ebbe mártogasd bele a fogkefét, és tisztítsd át vele a hajkefe párnarészét. Persze a teafaolajt is le kell mosni, ezt kevés vízzel, leginkább a kimosott fogkefével javasolt megtenni. Gyorsan szárítsd fel a vizet a hajkeféről, hogy a fa részek biztosan ne károsodjanak!

Forrás: cleanmyspace.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában