2022.06.10. 12:10:59 8587 325

Hogyan tároljuk a fokhagymát, hogy soha ne fogyjunk ki belőle?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Só, bors, pirospaprika, no és a jó öreg, aromás fokhagyma. Alapfűszerek, amelyek minden konyhában ott lapulnak. Ám, míg a só, a bors és a pirospaprika sokáig eláll, a fokhagymával nem ez a helyzet. Viszont van egy csomó trükk, amivel elérheted, hogy mindig legyen otthon kéznél fokhagyma.

Fokhagyma és vörösbor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma és vörösbor

A hobbi és mesterszakácsok jól tudják, hogy nincs élet a konyhában fokhagyma nélkül, a legtöbb sós ételünkhöz jól jön, finom és egészséges hozzávaló. Ha többet szeretnél betárazni, és hosszabb ideig eltartani, akkor van néhány házi praktika, melyek közül választhatsz.

Már vásárláskor légy résen!

Válassz kemény, sérülésmentes fokhagymát, ami még nem kezdett el csírázni, és amelyben feszesen egymás mellett helyezkednek el a gerezdek.

Száraz helyen!

A fokhagyma egész jól eláll száraz, hűvös és sötét helyen. Ha jól választottál, akkor akár hetekig is eltartható a spájzban.

Tedd el olajban!

Ha biztosra mennél, és soha nem szeretnél kifogyni, akkor egyszerűen hámozz meg egy nagyobb adagot, helyezd el egy befőttes üvegben, és öntsd le jó minőségű olívaolajjal. Az olajat is felhasználhatod (krémlevesek tetejére, pizzára, pirítósra vagy amire csak akarod), valamint a fokhagymát is természetesen kiveheted, és ízesíthetsz vele.

Ha már meghámoztad..., de még sem kellett annyi

Ha meghámoztad, és megmaradt - esetleg fel is szeletelted, vagy szét is nyomtad - nyugodtan tedd egy légmentesen zárható edényben a hűtőszekrénybe. 2-3 napon belül használd fel.

Fagyaszthatod is

Ha lereszelted, tedd jégkockatartóba, önts rá pici olajat és fagyaszd le. A sütőben sült fokhagymát is kinyomhatod a héjából és lefagyaszthatod. Neked lesz a környék legfinomabb fokhagymakréme.

Aszalhatod

Aszalógépben vagy a sütőben is kiszáríthatod a fokhagymát, és elteheted légmentes edényekbe zárva.

Ha többféle módszerrel is teszel el fokhagymát, akkor egészen biztos, hogy soha nem fogysz ki belőle, és nem kell a fasírozottat - és semmi mást - enélkül az ízbomba nélkül elkészítened!

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...