2015.09.21. 14:31:59 24667 365

Hogyan süssünk tökéletes tükörtojást? Itt a trükk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenki máshogy szereti a tojást, vannak rántotta rajongók és tükörtojás szerelmesek, mi az utóbbi kategóriába tartozunk. Azt gondolnánk, hogy tükörtojást sütni a világon a legegyszerűbb dolgok közé tartozik, de tökéletesre sütni koránt sem olyan egyszerű. Ennek is megvan a maga trükkje.

A tökéletes tükörtojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A tökéletes tükörtojás

Tükörtojás sütés lépésről-lépésre

1. Készítsük elő a serpenyőt!

Egy evőkanálnyi semleges ízű olajat melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőben. Addig melegítsük, míg forró lesz, de ne égjen meg!

2. Mossuk meg a tojást, és üssük fel őket!

A tökéletes tojáshoz üssük fel a tojásokat poharakban elkülönítve. Ügyeljünk rá, hogy a sárgája egészben maradjon.

3. Süsd kettesével!

Önts óvatosan a serpenyőbe két tojást, süsd egy percig, két fa spatulával egyengesd a fehérjét a kívánt formára. Ha kicsit pirultan, ropogósan szereted a tojásfehérjét, akkor nagyobb lángon süsd, de figyelj oda, nehogy megégjen.

4. Fedd le!

Te sem szereted, ha nyálkás marad a tojásod teteje, ha nem sül át egyenletesen a fehérje? A sárgáját viszont lágyan szereted? Akkor takard le a serpenyőt egy percre! A forró gőztől a sárgáján lévő fehérje is megszilárdul egy kicsit, de a sárgája lágy marad. Ha szeretnéd, hogy teljesen átsüljön, tartsd tovább fedő alatt a tojásokat.

5. Amikor úgy látod kész, vedd le a tűzről!

Ha olyan a tojás, amilyennek szereted, azonnal szedd előmelegített tányérokra (a tükörtojás hamar kihűl, ezért a sütőben előmelegítheted a tányérokat). Sózd meg, frissen őrölt borsot is szórhatsz rá, és fogyaszd el azonnal. Ne felejts el friss kenyérrel tunkolni.

Jó étvágyat!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...