2014.11.26. 09:05:53 12743 37

Hogyan okoz sörhasat a sör?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi tagadás, megemberesednek a magyar férfiak (is) egy bizonyos kor és sörmennyiség után. Tudjuk, hogy a hűsítő és üdítő ital kalóriadús, nem éppen sportolás közben fogyasztjuk (a meccs nézés nem minősül annak) és, ha már sör, akkor jön mellé a pizza, a pop-corn, a ropi, a chips és társaik. De miért éppen gyomortájékán domborodik ki az eredmény?

Sörhas - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sörhas

Amikor sört iszol a májadnak fel kell pörögnie, hogy az alkoholt feldolgozza és kiürítse az ezzel járó méreganyagokat a szervezetből, erre koncentrál első sorban. Ezt nyilván tudtad. A sör mellé általában fogyasztunk egy kis chipset, mogyorót vagy finom sörkorcsolyákat, ezek plusz kalóriaként biztosan ott maradnak. Ha belegondolsz a sör önmagában is egy kalóriabomba, egy egységnyi körülbelül 150 kalóriát tartalmaz. Mint tudjuk, egy sör nem sör. Talán most már egyértelmű, hogy miért hizlal a túlzott sörfogyasztás. Itt marad viszont a kérdés, miért éppen sörhasat okoz és miért nem sörfeneket vagy sörbicepszet? (Ez utóbbi egyébként praktikus lenne, kiürülnének az edzőtermek és még inkább megtelnének a kocsmák. Izmos férfiakkal.)

Nos, a magyarázat egyszerűbb, mint gondolnád. Fiatal pasikat nem látunk becses sörhassal, igaz? És nőket sem. Ez azért van, mert körülbelül 35 éves kor után az anyagcsere el kezd lassulni, és a férfiak a hasukra szedik fel a plusz kilókat – írja a BBC. A női szervezet egyébként a fenék és a csípő környékén tárolja a zsírt, így az ő esetükben akár beszélhetnénk is arról a bizonyos sörfenékről, ha annyit fogyasztanának a folyékony kenyérből, mint a férfiak. :)

A sör egyértelműen a fogyókúra és a fogyás egyik nagy ellensége.

Íme a videó, ami mindezt bemutatja

Mit tehetsz ellene?

  1. Mértékletesség. :)
  2. Ne hanyagold el a mozgást 30 felett sem!
  3. Minél kevesebb kalóriadús ételt fogyassz sörivás közben, és másnap se szalonnás tojás legyen a reggeli.

Forrás: bbc.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!