2014.11.26. 09:05:53 12669 37

Hogyan okoz sörhasat a sör?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi tagadás, megemberesednek a magyar férfiak (is) egy bizonyos kor és sörmennyiség után. Tudjuk, hogy a hűsítő és üdítő ital kalóriadús, nem éppen sportolás közben fogyasztjuk (a meccs nézés nem minősül annak) és, ha már sör, akkor jön mellé a pizza, a pop-corn, a ropi, a chips és társaik. De miért éppen gyomortájékán domborodik ki az eredmény?

Sörhas - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sörhas

Amikor sört iszol a májadnak fel kell pörögnie, hogy az alkoholt feldolgozza és kiürítse az ezzel járó méreganyagokat a szervezetből, erre koncentrál első sorban. Ezt nyilván tudtad. A sör mellé általában fogyasztunk egy kis chipset, mogyorót vagy finom sörkorcsolyákat, ezek plusz kalóriaként biztosan ott maradnak. Ha belegondolsz a sör önmagában is egy kalóriabomba, egy egységnyi körülbelül 150 kalóriát tartalmaz. Mint tudjuk, egy sör nem sör. Talán most már egyértelmű, hogy miért hizlal a túlzott sörfogyasztás. Itt marad viszont a kérdés, miért éppen sörhasat okoz és miért nem sörfeneket vagy sörbicepszet? (Ez utóbbi egyébként praktikus lenne, kiürülnének az edzőtermek és még inkább megtelnének a kocsmák. Izmos férfiakkal.)

Nos, a magyarázat egyszerűbb, mint gondolnád. Fiatal pasikat nem látunk becses sörhassal, igaz? És nőket sem. Ez azért van, mert körülbelül 35 éves kor után az anyagcsere el kezd lassulni, és a férfiak a hasukra szedik fel a plusz kilókat – írja a BBC. A női szervezet egyébként a fenék és a csípő környékén tárolja a zsírt, így az ő esetükben akár beszélhetnénk is arról a bizonyos sörfenékről, ha annyit fogyasztanának a folyékony kenyérből, mint a férfiak. :)

A sör egyértelműen a fogyókúra és a fogyás egyik nagy ellensége.

Íme a videó, ami mindezt bemutatja

Mit tehetsz ellene?

  1. Mértékletesség. :)
  2. Ne hanyagold el a mozgást 30 felett sem!
  3. Minél kevesebb kalóriadús ételt fogyassz sörivás közben, és másnap se szalonnás tojás legyen a reggeli.

Forrás: bbc.co.uk

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.