2016.01.13. 13:55:53 10891 300

Hogyan motiváld magad gyakorlatilag azonnal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kell egy kis hátba veregetés, vagy úgy érzed, hogy valamilyen külső motivációra lenne szükséged, hogy tovább dolgozz, sportolj, tanulj, de éppen nincs kedved? Nos, van néhány instant trükkünk, amit rögtön bevethetsz!

Superman-póz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Superman-póz

1. Változtass a testbeszédeden!

Nemcsak kívülről lesz más a megítélésed, a kisugárzásod, és nemcsak az önbizalmadat növelheted azzal, ha megváltoztatod a testbeszéded, hanem abban is segíthet, hogy jobban dolgozz. Ha éppen összekuporodva ülsz egy széken és még a kezeid is keresztben vannak, azzal azt sugallod, hogy „kicsi” vagy és erőtlen.

Próbáld inkább ki ezt: állj fel, tedd a csípődre a kezed, húzd ki magad és nézz enyhén felfelé, ezt Superman-póznak vagy szuperhős póznak is szokták nevezni. Vagy állj fel és támaszkodj az asztalra vállszélességben. Tartsd két percig a pozíciót, amely emelni fogja a tesztoszteron szinted, amely növeli az önbizalmad és ezzel egy időben csökkenti a stresszhormon szintjét.

2. Új kezdet

Nem véletlenül vannak az új évi fogadalmak, ilyenkor azt gondolják az emberek, hogy a múlt év nehézségeit a hátuk mögött hagyhatják, és az új év egyben egy új kezdetet is jelölhet a számukra, ami lelkesedéssel tölti el őket. De tudod mit! Ezt bármikor eljátszhatod az év során! Írj magadnak egy üzenetet, amelyben tisztázod, hogy mit jelent számodra az új kezdet, mi az amin változtatni szeretnél az életedben. Legyél annyira konkrét, amennyire csak lehet.

3. Menj ki a zöldbe!

Ezt most egy kicsit nehezebb megoldani, de állítólag a zöld színtől kapjuk a legtöbb energiát és motivációt. Ha természetes zöld színnel sikerül egy kicsit feltöltődnöd, az sétálsz egyet a közeli parkban, az a legüdítőbb, de magadra is ölthetsz egy kis zöld színt, az is segíthet, ha a természetben éppen nem találsz.

4. Egyél egy kis csokit

A csokiban található dopamin csökkenti a stresszt, megnyugtat, ugyanakkor stimulálja az agyat, ami segíthet például a tanulásban vagy a figyelem összpontosításában.

Forrás: open.buffer.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!