2018.11.08. 12:00:01 12310 440

Hogyan lesz egészségesebb a tésztaétel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mmm, mennyei bolognai, isteni carbonara - ide veled! Vagy inkább mégsem? Szereted a tésztát, de a vonalaid miatt nem mersz belőle annyit enni, amennyit kívánnál! Ne aggódj, megvan a módja annak, hogy kielégíthesd ezt az igényedet is!

Tészta wokban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta wokban

A tésztaételek fantasztikusak! Gyorsan elkészülnek, egyszerű alapanyagokból is tökéletes finomságokat alkothatunk, ráadásul nem is drága. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy hizlalnak, hiszen szénhidrátot tartalmaznak. De nemcsak a fogyókúrázók ódzkodnak tőle, hanem az egészséges életmód hívei is. Pedig nem feltétlenül kellene a tésztát száműzni az étrendünkből, egy-két változtatással egészen egészséges fogássá avanzsálhat!

Mire figyeljünk, ha egészséges kereteken belül szeretnénk tésztát enni?

Alapvető szabályként tartsuk be ezt: több zöldség, kevesebb tészta! Tehát, ne hagyjuk ki a zöldségeket a tésztás fogásokból, hiszen ezekkel egészséges rostot adunk az ételhez. A zöldséges feltét készülhet idény, fagyasztott vagy konzerv zöldségekből is. Legyen kétszer annyi a zöldség mennyisége, mint a tésztáé.

A tészta fajtájára is odafigyelhetünk. A sima búzalisztes tészták helyett válasszunk inkább durumbúzásat, teljes kiőrlésű vagy akár gluténmentes változatot.

Ha sajttal is megszórnánk, alacsony zsírtartalmú sajtfajtát válasszunk, és a sótartalma se legyen magas. Reszeljük a legkisebb lyukú reszelőn. (Így többnek tűnik, de lényegében kevesebb kell. ;) )

A zöldségek mellett húst is adhatunk a tésztához. Természetesen a sovány húsok jelentik a legjobb választást. Az ételünknek kb 1/3-át tegye ki a hús. A gomba is jó döntés lehet, hiszen tápláló, laktató, de viszonylag alacsony a kalóriatartalma.

A szószok közül a paradicsomszósz a legszuperebb választás, nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és természetesen kalóriaszegény. Egyéb zöldségek összemixelésével is egyébként nagyon finom szószokat készíthetünk, a pesto már azért kalóriadúsabb, de hát nagyon finom!:) A tejszínes szószokat viszont nem javasoljuk, hiszen az a zsírosabb.

Reméljük, hogy ezzel a kis útmutatóval tudtunk segíteni abban, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül ehess többet kedvenc ételedből! ;)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...