2022.03.31. 08:33:01 5625 190

Hogyan lehet felújítani alacsony költségvetésből?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretne saját lakásba költözni, de az emelkedő ingatlanárak miatt nincs elég pénze álmai lakására? A megoldás egy hosszú távú felújítás lehet, nagyrészt önerővel. De hogyan is kell csinálni?

Megtalálod a megoldást - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtalálod a megoldást

A jelenlegi állapot és a rekonstrukciós terv vizsgálata

Minden felújítást meg kell előznie az ingatlan jelenlegi állapotának elemzésének. Segít felfedezni, hogy az épület mely részei használhatók tovább, és melyek azok, amelyek felújításra szorulnak.

A régebbi lakásokban például általában kicserélik az elektromos vezetékeket. Az alumíniumvezetékek helyett az általánosan használt rézvezetékek kerülnek beépítésre. A lefolyók, vízvezetékek és gázvezetékek cseréjére is szükség lehet. A vakolás és a padlóburkolás külön kategóriát képez. Tervezze meg tehát az egyes feladatokat a prioritásoknak megfelelően. Ezután készítsen egy ütemtervet a munkálatokról és egy költségvetési becslést.

Költözzön be, védje a bútorokat és a háztartási gépeket

Mivel ez egy hosszú távú, önerőből történő felújítás, feltételezhető, hogy Ön egyidejűleg az ingatlanban fog lakni. Ha például a szülőktől külön él, akkor megfizethetetlenül drága lenne egy másik lakást bérelni, ahol a felújítás ideje alatt tartózkodhatna.

Ebben az esetben valószínűleg szobáról szobára fogja felújítani a lakást. Inkább az Ön belátására van bízva, hogy hol kezdi - akár a fürdőszobában és a WC-ben, vagy esetleg a hálószobában és a nappaliban.

Mindenesetre először minden berendezést ki kell vinnie a helyiségből. Ha a padlóburkolatot nem kívánja kicserélni, a nehéz bútorok áthelyezése a szoba közepére szintén egy lehetőség. Figyeljen oda, hogy védje a bútorokat - a nappali falát, a kanapét, a foteleket, az ágyat, az asztalt, a székeket - a szennyeződésektől. A legjobb megoldás, ha mindent egy műanyag zacskóba csomagol, amelyet hermetikusan lezár.

De ne feledkezzünk meg magáról a padlóról sem. Akár műanyagot, akár festékfedő fóliát választ, ez a lépés sok gondot takarít meg a későbbi takarítás során. Ha tényleg csak festeni akar, a műanyag is megteszi. Ha nagyobb igénybevételt jelentő munkát végez, jobban jár a fóliával. De egy bolyhos régi szőnyeg vagy takaró is megteszi. A cél a padló védelme a mechanikai sérülésektől és a por csökkentése.

A legtöbb dolgot maga is meg tudja csinálni, de nem éri meg a kockázatot.

Az átlagos ezermester a munka nagy részét maga is el tudja végezni. Mielőtt azonban belevágna, konzultáljon egy tapasztaltabb személlyel. Nem feltétlenül kell, hogy a szakterület szakemberei legyenek, az idősebb családtagok és a munkahelyi kollégák is adhatnak jó tanácsokat.

Számos jó tippet találhat a szaklapokban és az internetes portálokon is. Ugyanakkor jól kell tudni dolgozni az információkkal. Nem jelenthet gondot a szobák átalakítása, a világítás cseréje vagy új csempék felszerelése. Azonban óvatosnak kell lenni az elektromossággal, árammal, a vízvezetékekkel és a gázkészülékekkel - ezekben az esetekben a munkát mindig tapasztalt szakemberrel kell elvégeztetni, aki képes elvégezni a munkát. Soha nem szabad spórolni a biztonságon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...