2019.04.17. 15:22:50 11821 268

Hogyan készítsünk márványos tojást?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne habozzunk habozni! De tényleg, ugyanis az újabb tojásfestési módszerhez jó keményre felvert tejszínhabra vagy pedig borotvahabra lesz szükségünk. Gyors és egyszerű, mint a klasszikus tojásfestés!

Márványos tojások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Márványos tojások

A lenyűgözően márványos tojások elkészítéséhez csupán néhány könnyen beszerezhető kelléket kell beszereznünk:

  • keményre főzött tojások,
  • kisebb méretű tepsi vagy alumínium tálca,
  • borotvahab, ha csak dísznek szánod vagy tejszínhab, ha meg is ennéd majd a tojásokat,
  • színes ételfesték,
  • gumikesztyű.

A teendőnk először annyi, hogy a végül kiválasztott habot adagoljuk, majd simítsuk is bele a tepsibe.

Ezután csepegtess ételszínezéket a habra. Használj bátran több színt! Egy pálcika segítségével kavarj bele a színezett hab felszínébe, úgy hogy a cseppek örvényessé váljanak.

Most vedd fel az odakészített gumikesztyűt, és forgasd bele óvatosan a tojásokat a tepsiben keletkezett márványos habba. A tojásokat helyezd rá papírtörlő kendőre, hogy a festék ne fogjon össze mást, és hagyd száradni 20 percet.

Ez után már csak le kell törölnünk a tojásokról a felesleges habot, hogy előtűnhessen a csodálatos mintánk.

Ha szeretnél a megvásárolt ételfestékektől eltérő színű tojásokat is, akkor hívd segítségül a rajzórán tanultakat, és keverd ki te a színt:

Kék és sárga = zöld, piros és kék = lila, sárga és piros = narancssárga.

Forrás: goodhouskeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...