2015.11.04. 12:00:46 32749 308

Hogyan készíts spirál alakú sült burgonyát?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A burgonyát olyan sokféleképpen lehet elkészíteni, hogy nehéz lenne összeszámolni. Ezért is olyan népszerű zöldség, hiszen a levesektől a főételeken, salátákon keresztül egészen a desszertekig, rágcsálnivalókig felhasználhatjuk - és ahány elkészítési mód, annyiféle forma... Te hányféleképpen tudsz burgonyát szeletelni?

Burgonyaspirál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonyaspirál

Vékony hasáb, vastag hasáb, kis kockák, nagy kockák, karikák, julienne, cikkcakk, chips, sőt szívecske formában is kivághatod egy kiszúrós sütiforma segítségével, ha gyerekeknek szeretnél kedveskedni... Ha azonban a vendégeket szeretnéd lenyűgözni egy finom és nagyon mutatós házi rágcsálni valóval, akkor süss spirál alakú burgonyát! Hogy hogyan? Mutatjuk!

Hogyan készül a spirál alakú burgonya?

  1. Hámozd (vagy ne, ahogy jobban kedveled) meg a burgonyát és vágd le a két végét!
  2. Szúrj keresztül rajta egy hurkapálcikát!
  3. Kezdd el egy késsel körbe-körbe vágni a burgonyát spirál alakban.
  4. Óvatosan húzd szét a szeleteket!
  5. Süsd meg egy nagy serpenyőben, bő olajban!
  6. Csepegtesd le, fűszerezd a kedved szerint és tálald!

Tipp: mielőtt az olajba helyezed a burgonyát megfürdetheted víz és kukoricaliszt közepes sűrűségű keverékében is. Adhatsz hozzá ketchupot, majonézt, fokhagymás-tejfölt, vagy bármilyen mártogatóst!

Így csinálják a profik a spirált!

Ők már tornádó burgonyának hívják. A spirált egy gép készíti el, extra vékony szeletekkel. Utána víz és kukoricaliszt keverékébe mártják a burgonyát és mogyoróolajban sütik ki. Végül jön az ízesítés: sós, paprikás, fokhagymás-tejfölös, vagy amilyet csak szeretnél.

Cikkajánló: Ropogós mégis krémes: az ideális sült burgonya házi mártogatóssal!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...