2022.06.09. 12:15:00 8266 275

Hogyan csökkentsünk költséget, amikor minden egyre drágább?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi hetekben nem volt szívderítő látvány a nagybevásárlás blokkjának végösszege. A tej és a sajt, de a konzervek ára is jóval magasabb, mint amit “megszoktunk”. A szükségleti cikkek drágulása minden fronton utolér minket. Tudjuk ezt valahogy kompenzálni?

Emelkedő árak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Emelkedő árak

A fizetések sajnos nem nőnek olyan ütemben, mint az élelmiszerek és más, a mindennapi élethez szükséges árucikkek árai. Hogy nehezen összekuporgatott megtakarításainkat ne éljük fel rövid úton, néhány ponton újra kell gondolnunk az életvitelünket.

Területek, ahol megtakaríthatunk:

1. Szórakozási költségeink megkurtítása

Ha azt hiszed, hogy ezzel a baráti társaság is meg fog fogyatkozni, nagyot tévedsz! Lehet ezt ügyesen is csinálni, az emberi kapcsolatok szorosabbra fűzésével:
A streamingszolgáltatók meglepő mértékben tartják a lépést a mozik kínálatával, így egy ilyen előfizetés tényleg megéri. Ráadásul otthon is készíthettek pattogatott kukoricát, és a kólánál egészségesebb és kedvezőbb áru italokat is felszolgálhattok.
A hosszú utazással és húzós útiköltséggel járó kirándulások is lecserélhetők egy-egy vidám piknikre.
Új könyvek helyett ott vannak a jól bevált könyvtárak, és ez a költséghatékony megoldás még helytakarékos is.
Keresd a lakóhelyed által nyújtott ingyenes közösségi lehetőségeket és használd is ki ezeket!

2. Gardrób költséghatékony felfrissítése

Varrógépet elő! Kombináld a nem hordott darabokat egy új outfitbe, vagy a kevésbé ügyes kezűek cserélgessék el megunt ruháikat a hasonló testalkatú ismerőseik között. A rögtönzött ruhabörzék ráadásul szórakoztató eseményekké is kinőhetik magukat.

3. Szűntesd meg az edzőtermi bérletedet!

Félreértés ne essék, nem a testmozgásról akarunk lebeszélni! Ha igazán fontos része ez a terület az életednek, akkor anélkül is sportolni fogsz, hogy ezt egy túlárazott edzőteremben tedd meg. A YouTube-on számos hozzáértő személyi edző csatornájára fel tudsz iratkozni, így rengeteg otthoni edzésprogram közül válogathatsz majd.
Szabadtéren pedig a futás, a kerékpározás és a gyaloglás is ingyen van.

4. Változtass a megszokott menün!

A drága húsokból készült ételek számát ritkítsuk meg. Ugyanilyen finom étkek készülhetnek hüvelyesekből és a rakott zöldségek is hálás fogások. A hétvégi villásreggelik gyakoriságát ugyancsak le tudjuk csökkenteni. Nyáron ugyanolyan változatosságot nyújthat, ha az étkező helyett kint fogyasszuk el a fogásokat a teraszunkon vagy az erkélyünkön.

Megoldandó feladatként tekintve a spórolás még szórakoztató és kreatív elfoglaltsággá is alakulhat. Az apró, de fantáziadús módosítások komfortérzetünk radikális változása nélkül épülhetnek be életünkbe.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...