2022.06.09. 12:15:00 8268 275

Hogyan csökkentsünk költséget, amikor minden egyre drágább?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi hetekben nem volt szívderítő látvány a nagybevásárlás blokkjának végösszege. A tej és a sajt, de a konzervek ára is jóval magasabb, mint amit “megszoktunk”. A szükségleti cikkek drágulása minden fronton utolér minket. Tudjuk ezt valahogy kompenzálni?

Emelkedő árak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Emelkedő árak

A fizetések sajnos nem nőnek olyan ütemben, mint az élelmiszerek és más, a mindennapi élethez szükséges árucikkek árai. Hogy nehezen összekuporgatott megtakarításainkat ne éljük fel rövid úton, néhány ponton újra kell gondolnunk az életvitelünket.

Területek, ahol megtakaríthatunk:

1. Szórakozási költségeink megkurtítása

Ha azt hiszed, hogy ezzel a baráti társaság is meg fog fogyatkozni, nagyot tévedsz! Lehet ezt ügyesen is csinálni, az emberi kapcsolatok szorosabbra fűzésével:
A streamingszolgáltatók meglepő mértékben tartják a lépést a mozik kínálatával, így egy ilyen előfizetés tényleg megéri. Ráadásul otthon is készíthettek pattogatott kukoricát, és a kólánál egészségesebb és kedvezőbb áru italokat is felszolgálhattok.
A hosszú utazással és húzós útiköltséggel járó kirándulások is lecserélhetők egy-egy vidám piknikre.
Új könyvek helyett ott vannak a jól bevált könyvtárak, és ez a költséghatékony megoldás még helytakarékos is.
Keresd a lakóhelyed által nyújtott ingyenes közösségi lehetőségeket és használd is ki ezeket!

2. Gardrób költséghatékony felfrissítése

Varrógépet elő! Kombináld a nem hordott darabokat egy új outfitbe, vagy a kevésbé ügyes kezűek cserélgessék el megunt ruháikat a hasonló testalkatú ismerőseik között. A rögtönzött ruhabörzék ráadásul szórakoztató eseményekké is kinőhetik magukat.

3. Szűntesd meg az edzőtermi bérletedet!

Félreértés ne essék, nem a testmozgásról akarunk lebeszélni! Ha igazán fontos része ez a terület az életednek, akkor anélkül is sportolni fogsz, hogy ezt egy túlárazott edzőteremben tedd meg. A YouTube-on számos hozzáértő személyi edző csatornájára fel tudsz iratkozni, így rengeteg otthoni edzésprogram közül válogathatsz majd.
Szabadtéren pedig a futás, a kerékpározás és a gyaloglás is ingyen van.

4. Változtass a megszokott menün!

A drága húsokból készült ételek számát ritkítsuk meg. Ugyanilyen finom étkek készülhetnek hüvelyesekből és a rakott zöldségek is hálás fogások. A hétvégi villásreggelik gyakoriságát ugyancsak le tudjuk csökkenteni. Nyáron ugyanolyan változatosságot nyújthat, ha az étkező helyett kint fogyasszuk el a fogásokat a teraszunkon vagy az erkélyünkön.

Megoldandó feladatként tekintve a spórolás még szórakoztató és kreatív elfoglaltsággá is alakulhat. Az apró, de fantáziadús módosítások komfortérzetünk radikális változása nélkül épülhetnek be életünkbe.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.